Stiri extrasport

Gigi Becali a revenit, după „exilul” autoimpus, și a dezvăluit regula de la care nu se abate în Postul Paștelui

Articol de Cristina Pîrvu  —  Saturday, 30 March 2024

Dispărut din spațiul public în ultimele săptămâni, Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a declarat că s-a retras la Mănăstirea din Comana, pe care chiar el a finanțat-o, unde a ținut post negru timp de cinci zile.

Odată cu începerea Postului Paștelui, care se încheie pe 5 mai, Gigi Becali a ținut post negru, s-a rugat non-stop, a participat la toate slujbele de la mănăstirea din Comana unde s-a cazat, a evitat chiar să folosească telefonul mobil și s-a detașat complet de viață cotidiană.

Gigi Becali, post negru la Comana: „Dacă mănânci mult, te uiți după femei!”

Recent, el a revenit la viața publică și a mers în inspecție pe șantierul bisericii pe care o construiește în Pipera.

Acolo, el a făcut câteva declarații despre perioada de liniște petrecută la mănăstire. Îmbrăcat complet în haine negre, el a transmis: „Acolo am făcut o mănăstire, știți bine, mănăstirea de la Comana, acolo am stat 5 zile. Am făcut numai slujbe de seara până dimineața.

Postul e post, adică… dacă nu ții Postul, nu poți să te abții de la celelalte patimi. Dacă mănânci mult, după aia te uiți după femei. M-am abținut de la tot, de la pofte, dacă-mi place ceva prea mult, nu mănânc. De la pofte, de la desfătări.

Noi trebuie să trăim ca Hristos. Postul este că m-am sculat de dimineață și n-am mâncat nimic până acum, mănânc diseară”, a spus Gigi Becali pentru România TV.

În 2022, Becali spunea pentru sursa citată că a respectat cu sfințenie Postul, perioadă în care a mâncat doar pâine cu gem și compot. Finanțatorul celor de la FCSB ar fi slăbit șase kilograme datorită acestui regim alimentar.

„Aveam 82 de kilograme și acum am 76. Mănânc pâine cu gem și pâine cu compot. Altceva nu mănânc! Nu pot nici vinete, nici ardei. E foarte bine așa! Postul este sănătatea trupului. Grăsimea, mâncarea îngreunează trupul, nu e bine”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.