Opinii

Dimitrov, tenis la o maturitate seducătoare

Luminița Paul

Articol de Luminița Paul  —  Saturday, 30 March 2024

E trecut de 3 noaptea, atunci când liniștea e mai compactă, dar și când oboseala alunecă insistent în pleoape. Părea că ea, oboseala, îl încolțise și pe Grigor Dimitrov după ce a cedat setul al doilea în intensa și atrăgătoarea semifinală de la Miami cu Sascha Zverev.

Nu era mai mult decât o mușcătură, ici, colo, la câte un schimb pe care îl încheia cu un rever trimis aproape de baza fileului.

Pe tot parcursul meciului însă, nu i-a dispărut din ochi, din încruntarea cuibărită între sprâncene, din pasul apăsat ceva ce poate nu a avut înainte în mod constant. Hotărârea. Și seriozitatea. A rămas serios, chiar dacă probabil răscolit de emoție în interior, și când s-a închis ultimul punct și a fost în favoarea lui.

Acest nou Dimitrov a reușit în câteva luni ce nu făcuse în toată cariera: să se califice în două finale Masters 1000. O avea doar pe cea de la Cincinnati 2017, câștigată, e drept.

Ceea ce izbutește acum e din multe puncte de vedere mai valoros decât ce a strâns în anii în care viitorul i se desfășura în față ca un covor de aur și catifea.

Și-a eficientizat jocul fără să-i strice estetica, e mai agresiv fără să sfâșie mătasea slice-ului, servește precis și constant, are o anduranță care e răsplătită. Nu mai risipește atât de mult ca altădată.

Grigor Dimitrov (foto: Imago)

Un jucător ca el și-a găsit locul în tenisul asaltat de tineri și cu titanii retrași, incerți sau ușor debusolați, Acum, când nu mai este văzut ca o speranță mereu restantă, ci a ajuns la o plină și seducătoare maturitate. E un prilej de bucurie - pentru mine, cu siguranță.

P.S. Părere ce nu va fi modificată de un eventual rezultat nefavorabil în finala cu Jannik Sinner, unul dintre extraordinarii reprezentanți ai tenisului anilor 2020.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.