Campionate

Manchester City - Arsenal 0-0 » Fără gol în derby-ul etapei de Premier League! Avantaj Liverpool în lupta la titlu

+17 Foto
Manchester City - Arsenal / foto: Guliver/gettyimage

Articol de Daniel Grigore  —  Sunday, 31 March 2024

Manchester City și Arsenal au remizat, scor 0-0, în epilogul etapei 30 din Premier League. Avantaj Liverpool, care a câștigat astăzi cu Brighton, 2-1, și încheie etapa pe primul loc.

  • Întoarcem fotbalul din Anglia pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro. Următoarea ediție: vineri, 5 aprilie, ora 14:00.

Chiar înainte de fluierul de start de pe Etihad, Liverpool câștigase pe teren propriu cu Brighton, 2-1, revenind astfel pe prima poziție în campionat. Motiv suplimentar de prudență pentru City și Arsenal?

Înghesuită în propria jumătate în primele 5 minute, Arsenal s-a apărat bine, a îndepărtat pericolul, apoi și-a arătat colții în minutul 7. Gabriel Jesus a preluat pe piept centrarea lui Ben White și a șutat din voleu, cu șiretul, mingea oprindu-se în plasa laterală.

Manchester City a replicat în minutul 15, prin Nathan Ake. În urma unui corner, fundașul olandez a trimis cu umărul, dar pe direcția balonului s-a aflat portarul oaspeților, David Raya. Reluare defectuoasă, dar extrem de periculoasă.

Cu City în posesie, iar Arsenal concentrată să lovească pe contraatac, următoarea mare ocazie a apărut în minutul 31, la poarta lui Ortega, cel care l-a suplinit astăzi pe accidentatul Ederson. La finalizare s-a aflat din nou Gabriel Jesus: Kiwior i-a întors mingea la marginea careului, brazilianul l-a fentat pe Bernardo Silva, dar a șutat pe lângă poartă cu piciorul stâng.

Prima parte s-a încheiat cu echilibru la capitolul ocaziilor, 3-4 raportul șuturilor, 1-1 la execuții pe poartă, dar o posesie copleșitoare pentru Manchester City, 72%.

Încrâncenare și puține ocazii în Manchester City - Arsenal

Ca ocazii de poartă, a doua parte a fost mai puțin ofertantă. Arsenal a rămas „la cutie”, s-a mulțumit să le lase mingea adversarilor.

Din posesia „cetățenilor”, sterilă în cea mai mare parte, s-a născut o mare ocazie în minutul 83: lovitură de cap Gvardiol, Haaland a urmărit balonul, dar a luftat din numai câțiva metri! Din mișcarea corpului, a părut că norvegianul a vrut să întoarcă mingea în fața porții.

Arsenal a răspuns prin Trossard, pe contraatac, dar Ortega i-a respins șutul fără mari probleme (minutul '86).

Avantaj Liverpool în lupta pentru Premier League

Partida s-a încheiat fără gol, prima dată când Arsenal scapă neînvinsă pe Etihad din mai 2016 încoace. Rezultatul ideal pentru Liverpool, care încheie etapa la două puncte peste Arsenal și 3 peste Manchester City.

882 de ziletrecuseră de la ultimul meci în care Manchester City nu marcase pe Etihad

Manchester City - Arsenal a fost ultima confruntare directă între formațiile care luptă la titlu în Anglia. Cele 3 echipe care aspiră la titlu mai au de jucat câte 9 meciuri în acest sezon de campionat.

FINAL » Manchester City - Arsenal 0-0

Manchester City - Arsenal, echipele de start:

Manchester City (4-1-4-1): Ortega - Akanji, Dias, Ake, Gvardiol - Rodri - Bernardo Silva, Kovacic, De Bruyne, Foden - Haaland
Rezerve: Carson - Stones, Grealish, Doku, J. Alvarez, S. Gomez, Nunes, Bobb, R. Lewis
Antrenor: Pep Guardiola

Arsenal (4-3-3): Raya - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Odegaard, Rice, Jorginho - Saka, Jesus, Havertz
Rezerve: Ramsdale - Tomiyasu, Zinchenko, Partey, Vieira, Smith Rowe, Trossard, Martinelli, Nketia
Antrenor: Mikel Arteta

Câteva statistici prezentate de Manchester City înaintea meciului:

  • „Cetățenii” au câștigat 12 dintre ultimele 13 dueluri cu Arsenal în Premier League, excepția fiind meciul tur din acest sezon, câștigat de „tunari” cu 1-0. Mai jos, rezumatul video al acelei partide.
  • Manchester City nu a mai pierdut acasă de 38 de meciuri oficiale!
  • Elevii lui Guardiola au înscris pe Etihad în ultimele 57 de partide, fără excepție.
  • Media golurilor pe meci în duelurile Manchester City - Arsenal strict în Premier League este senzațională, 2.74.
  • Arsenal este victima preferată a lui Kevin De Bruyne, pedepsită de mijlocașul belgian de 8 ori!
Kevin de Bruyne (foto) este cel mai bun om al lui Manchester City

Rezumatul VIDEO al ultimului meci direct, Arsenal - Manchester City 1-0 în tur

Citește mai multe știri din Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.