Liga 1

Ei sunt vedetele Superligii în 2024 » 7 jucători au dat cifrele peste cap: două surprize

Ștefan Baiaram (cu mască), alături de Alex Mitriță/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de Liviu Manolache, Adrian Duţă  —  luni, 01 aprilie 2024

S-au disputat 11 etape de Superliga în 2024, iar 7 jucători au ieșit în mod deosebit în evidență. Cel mai în formă dintre ei e Alexandru Mitriță, care tocmai a marcat un gol și a dat un assist în Universitatea Craiova - Rapid 2-1.

Judecând strict după contribuțiile la goluri în 2024 (goluri marcate + assist-uri), Mitriță e cel mai bun din acest început de an, la egalitate cu Albion Rrahmani și Ciprian Deac.

Alexandru Mitriță, jucătorul momentului în Superliga

Însă, judecând strict după forma de moment, Mitriță e lider, pentru că toate cele 9 contribuții la goluri au venit în ultimele 8 etape. Deci, Mitriță are 8 meciuri la rând în care a influențat minimum un gol per partidă.

După cei 3 jucători cu 9 reușite, vin alți 4 cu câte 7 reușite.

Ștefan Baiaram, surpriza plăcută a începutului de an în Liga 1

Cel mai surprinzător nume e Ștefan Baiaram, care trece prin forma carierei. În 2024, internaționalul U21 al Craiovei a marcat 6 goluri și a dat 1 assist, la fel ca Florinel Coman, golgheterul Superligii în acest moment. Ultima reușită a lui „Zorro” a venit cu Rapid, când Craiova a revenit și a câștigat cu om în minus.

Otele, Krasniqi și Coman sunt ceilalți jucători cu 7 contribuții directe la goluri în 2024. Ultimul intrat pe această listă e Coman, care a pasat decisiv în Farul - FCSB 0-1. El i-a centrat din corner lui Șut, care a punctat cu capul. A fost primul assist al lui Florinel în acest an.

Ciprian Deac, apariție surpriză pe listă

Ciprian Deac e o altă surpriză pe listă. El era rezervă de cele mai multe ori în mandatul lui Andrea Mandorlini, însă a revenit printre titulari după numirea lui Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj.

Iar veteranul de 38 de ani are niște cifre monstruoase în 2024. A dat 8 pase decisive, de departe liderul la acest capitol în 2024.

Cei mai în formă 7 jucători din 2024 în Superliga

nume (echipă)

goluri influențate

goluri marcate

pase decisive

Albion Rrahmani (Rapid)

9

8

1

Alex Mitriță (U Craiova)

9

5

4

Ciprian Deac (CFR Cluj)

9

1

8

Ștefan Baiaram (U Craiova)

7

6

1

Fl. Coman (FCSB)

7

6

1

Philip Otele (CFR Cluj)

7

5

2

Ermal Krasniqi (Rapid)

7

4

3

VIDEO. Ștefan Baiaram, declarații la finalul meciului Universitatea Craiova - Rapid 2-1

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.