Campionate

Neymar pleacă de la Al Hilal » A anunțat următoarea echipă din carieră! Semnează în 2025

Neymar, 32 de ani, va părăsi Al-Hilal în 2025, la finalul contractului cu gruparea saudită, și se va întoarce după 12 ani în Brazilia. A anunțat cu ocazia finalei campionatului paulista, Santos - Palmeiras 1-0.

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 01 aprilie 2024

Neymar, 32 de ani, va părăsi Al-Hilal în 2025, la finalul contractului cu gruparea saudită, și se va întoarce după 12 ani în Brazilia. A anunțat cu ocazia finalei campionatului paulista, Santos - Palmeiras 1-0.

Plecat în 2013 de la Santos, clubul unde a descoperit fotbalul, unde a crescut și unde a fost promovat în sportul profesionist, Neymar anunță un moment al întoarcerii. Anul viitor, în 2025, va juca din nou pe „Vila Belmiro", anunță site-ul brazilian UOL Esporte. După 12 ani, va reveni la echipa sa de suflet.

Neymar se întoarce la Santos după Barcelona-PSG-Al-Hilal

La 21 de ani, a părăsit Santos și Țara Cafelei, traversând Atlanticul pentru a semna cu Barcelona. Patru ani mai târziu, în 2017, s-a mutat la Paris, după ce PSG l-a transformat în cel mai scump jucător din istorie plătind clauza de reziliere de 222 de milioane de euro. În 2023, s-a încheiat și perioada pariziană.

A ajuns în Arabia Saudită, la Al-Hilal, însă fanii albaștrilor nu s-au bucurat prea mult de fentele sale. Pe 17 octombrie, în timpul meciului Uruguay - Brazilia (2-0), în preliminariile CM 2026, s-a accidentat grav: ruptură a ligamentului încrucișat anterior și ruptură a meniscului la genunchiul stâng. Ar putea evolua la startul viitorului sezon.

Neymar a adus trofeul campionatului paulista. În tricoul cu numărul 10 al lui Santos

Duminică seară, starul în vârstă de 32 de ani a apărut pe stadionul lui Santos la finala campionatului paulista, între prima formație a carierei sale și Palmeiras (Santos a învins cu 1-0).

A intrat pe teren, aducând trofeul în aplauzele fanilor. Era îmbrăcat în tricoul „Peixe" cu numărul 10. I-a îmbrățișat pe Clodoaldo și Pepe, doi eroi ai trecutului clubului alb-negru. A privit meciul din lojă.

Neymar are o relație foarte bună cu actualul președinte al lui Santos

La sfârșit, a coborât în vestiar pentru a-i felicita pe campioni. Nu doar atât. UOL Esporte, preluat de RMC Sport, susține că Neymar le-a spus mai multor jucători și unui membru al Consiliului de Administrație că se va întoarce la Santos în vara lui 2025, la sfârșitul contractului cu Al-Hilal.

Ney și tatăl său au o legătură foarte solidă cu actualul președinte al clubului, Marcelo Teixeira, ales de curând pentru a treia oară, după ce i-a condus pe "alvinegros" în 1992-1993 și în 2000-2009.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.