Campionate

Câți bani cere Inter ca să scape de Ionuț Radu

Ionuț Radu, abătut, după sacul de goluri încasat pe Etihad cu Manchester City / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 02 aprilie 2024

Ionuț Radu (26 de ani), portarul ajuns a treia variantă la Bournemouth, se putea muta în ianuarie în Arabia Saudită. Contractul era pregătit, însă transferul a picat din cauza accidentării titularului Seung-gyu Kim, pe care Al-Shabab nu l-a mai cedat. Radu va reveni în vară la Inter, care cere 8 milioane pentru transferul definitiv.

A fost odată printre cei mai în formă portari din Serie A în 2019, atunci când juca la Genoa și era cotat la 15 milioane de euro. Așa a făcut-o pe Inter să-l răscumpere de la Grifon pentru 10,6 milioane de euro.

Gafa comisă însă într-un meci de la Bologna (1-2) i-a semnat sentința, în condițiile în care nerazzurrii au pierdut titlul și din cauza lui în 2021-2022, în ultimul din cele două sezoane de după împrumutul falimentar la Parma, unde nu a prins niciun minut!

Nu avea nicio șansă să rămână la squadra lui Simone Inzaghi și au urmat alte două împrumuturi, la Auxerre, unde a apărat în 17 meciuri, și la Bournemouth, unde are cinci prezențe, cât a fost accidentat titularul Neto. Acum e a treia soluție și va reveni la Inter!

Mai are contract cu Inter până pe 30 iunie 2025

Echipa din Premier League are opțiunea de a-l păstra definitiv în schimbul a 8 milioane de euro, lucru ce nu se va întâmpla niciodată. De altfel, aceasta e suma pe care Inter i-a fixat-o ca clauză de eliberare pentru orice club se îndură să-l achiziționeze!

5luni au trecut de la ultima partidă în care Ionuț Radu a apărat la Bournemouth, 1-6 în meciul cu Man. City din campionat. De-atunci a prins banca de rezerve doar de cinci ori!

Ionuț Andrei Radu mai are un an contract cu viitoarea campioană a Italiei, care nu are de gând să-i mai ofere vreo șansă. Situația „tricolorului", ce a pierdut locul în lotul lui Edward Iordănescu, se putea schimba în ianuarie, când a fost pe punctul de a ajunge în Arabia Saudită, la Al-Shabab.

Nu a avut loc liber de străin pentru înscriere!

Agentul său, Crescenzo Cecere, a dezvăluit pentru agenția TuttoMercatoWeb.com motivul pentru care mutarea a picat. Al-Shabab trebuia întâi să scape de portarul titular, pentru a elibera astfel un slot de străin în efectivul echipei saudite. Sud-coreeanul s-a accidentat grav, suferind o ruptură de ligamente încrucișate, iar șeicii nu l-au mai putut vinde, blocând venirea românului.

Acordul era deja stabilit, la fel salariul portarului de 26 de ani, numai că Ionuț Radu nu a avut noroc și a rămas să lustruiască banca de rezerve la Bournemouth. Inter ar fi acceptat împrumutul în a doua jumătate de stagiune, în condițiile în care managerul „cireșelor", Andoni Iraola, i-a spus răspicat că nu are niciun viitor în Premier League.

3milioane de euro este cota de piață la care a scăzut exponențial Ionuț Radu, după ce acum cinci ani era de cinci ori mai mare, conform transfermarkt.de

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.