Liga 1

Cine va fi noul căpitan la FCU Craiova, după mazilirea lui Achim? Două variante luate în calcul de Adrian Mititelu

Articol de George Nistor  —  marţi, 02 aprilie 2024

Adrian Mititelu este hotărât să se implice total la FCU Craiova în ultimele etape rămase de disputat în play-out-ul Superligii, pentru a nu retrograda. După ce echipa a ajuns pe locul 14, finanțatorul a luat deja prima măsură: schimbarea căpitanului.

Vlad Achim (34 de ani) nu va mai purta banderola la echipa din Bănie ca urmare a atmosferei negative pe care o generează, spune Mititelu.

Patronul regretă că l-a evaluat pe mijlocașul căruia îi expiră contractul în vară doar din considerente ce țin de evoluțiile din teren.

Dragoș Albu și William Baeten, variante de căpitan

Mititelu a declarat „stare de urgență” după înfrângerea cu Oțelul, de pe teren propriu, scor final 1-2, motiv pentru care căpitanul va fi altul începând cu meciul din sferturile Cupei României, cu FC Voluntari, programat miercuri, de la 18:00.

Finanțatorul va alege, cel mai probabil, între Dragoș Albu și William Baeten, în funcție și de influența din vestiar. Întrucât belgianul a fost criticat de Mititelu jr., românul de 23 de ani pare favorit în acest moment.

29 de meciuria bifat Dragoș Albu în Superliga în acest sezon, în care a marcat 2 goluri și a oferit 3 assist-uri

„Achim este liderul nemulţumiţilor. El a creat această stare în echipă. El m-a convins şi pe mine, credeam că are dreptate. Nu mai este căpitan începând de astăzi. El, având meciuri foarte bune, a reuşit să mă convingă să fac cum vrea el. Eu sper ca haosul să se fi terminat astăzi, iar echipa, începând de miercuri, să arate altfel”, a declarat Adrian Mititelu la Digisport.

VIDEO. Adrian Mititelu jr. și-a pus la zid jucătorii

>

Baeten, nepregătit fizic

Într-o conferință de presă, fiul patronului a recunoscut că sunt două tabere în cadrul echipei, iar o parte dintre jucători nu se pregătesc în parametri optimi. Nu i-a menajat pe elevii lui Nicolo Napoli. I-a numit pe Aurelian Chițu, William Baeten și Juan Bauza când a vorbit de pregătirea fizică deficitară.

„Sunt niște disensiuni la nivel de jucători. Am crezut că sunt niște probleme rezolvabile, dar uite că nu e așa. S-au creat multe bisericuțe. Fiecare reproșează lucruri celuilalt.Fură la antrenamentele fizice! Nu au câștig de cauză în dueluri pentru că nu s-au antrenat 100%. Asta nu se întâmplă peste noapte, s-au întâmplat în ultimele luni”, a tunat Adiță Mititelu.

E vorba despre cei mai importanți jucători din echipă. De ce Chițu, care a dat 10 goluri în prima parte a sezonului nu mai înscrie? De ce Bauza nu mai alergă, de ce Baeten nu mai e la același nivel? Asta e cauza
- Adrian Mititelu jr.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.