Liga 1

Universitatea Craiova are de luat o decizie crucială » Data trecută, oltenii și-au compromis sezonul!

Alexandru Mitriță e cel mai bun jucător al Universității Craiova, cu 13 goluri și 11 pase decisive reușite în acest sezon (33 de meciuri, toate competițiile)

Articol de Alexandru Barbu  —  Thursday, 04 April 2024

În decurs de 3 zile, Universitatea Craiova își joacă sezonul: azi o înfruntă pe Oțelul în sferturile de finală ale Cupei României, duminică pe FCSB în campionat, joc care poate închide definitiv lupta la titlu sau s-o relanseze # Data trecută când oltenii au fost puși într-o situație similară, clubul patronat de Mihai Rotaru a folosit echipa bună în ambele partide și a pierdut, atât în Liga 1, cât și în Cupă.

  • Universitatea Craiova - Oțelul se joacă azi, de la 19:30, în sferturile Cupei României (manșă unică). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1 și Orange Sport 1.
  • Duminică, CSU Craiova se deplasează la București pentru confruntarea cu FCSB din runda #3 a play-off-ului. Duelul va începe la 20:30, va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Dilemă în Bănie: cum abordează Universitatea Craiova meciurile cu Oțelul și FCSB?

Poate fi o săptămână decisivă pentru sezonul Universității Craiova. O dilemă importantă este cum va aborda Ivaylo Petev „dubla” cu Oțelul și FCSB, meciuri despărțite de numai 3 zile. Va folosi bulgarul echipa bună și cu Oțelul, și cu FCSB? Sau va sacrifica o competiție?

  • În Cupă, CSU Craiova are drum liber spre trofeu și implicit către preliminariile Europa League. În faza sferturilor, alb-albaștrii înfruntă o trupă inferioară, din play-out, pe Oțelul Galați, iar pe tablou nu mai există nicio echipă de talia Craiovei, calificate deja în semifinale fiind Corvinul Hunedoara, FC Voluntari și U Cluj. Cea de-a treia e formația pe care CSU Craiova ar urma s-o întâlnească în semifinale, dacă va trece de Oțelul.
  • În campionat, Universitatea Craiova ocupă acum locul al doilea, la 7 puncte distanță de liderul FCSB. În cazul unei victorii obținute duminică pe Arena Națională, oltenii ar relansa lupta la titlu, în acest scenariu venind la numai 4 lungimi de lider cu 7 runde rămase de disputat.

Craiova lui Reghecampf a comis-o și în Cupă, și în campionat

Universitatea Craiova a mai fost pusă în această situație. În urmă cu doi ani, Craiova a abordat o „dublă” similară folosind echipa bună în ambele meciuri și a avut de pierdut.

Pe 8 mai 2022, CSU Craiova o înfrunta, acasă, pe FCSB în runda cu numărul 8 din play-off, iar pe 12 mai venea returul din semifinalele Cupei contra lui Sepsi. Cu echipa-tip în teren, Universitatea Craiova a pierdut de fiecare dată cu 0-1.

În campionat, cu 3 etape până la finalul play-off-ului, formația antrenată la vremea respectivă de Laurențiu Reghecampf se clasa pe 3 înaintea derby-ului cu FCSB și avea speranțe că poate ajunge pe locul doi, ocupat chiar de FCSB. A pierdut însă duelul cu roș-albaștrii și a terminat până la urmă pe 3 respectiva stagiune de Liga 1.

Cu Sepsi, CSU Craiova a folosit din primul minut 10 dintre titularii utilizați și în campionat contra FCSB-ului. După 1-2 în tur contra covăsnenilor, Craiova a pierdut cu 0-1 manșa secundă și și-a luat adio de la finala Cupei, unde ar fi înfruntat-o pe FC Voluntari.

  • CSU Craiova cu FCSB, 0-1 (8 mai 2022, runda cu numărul 8 din play-off): Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, M. Constantin, Bancu - Screciu, Al. Crețu - Gustavo, Baiaram, A. Ivan - Markovic
  • CSU Craiova cu Sepsi, 0-1 (12 mai 2022, semifinalele Cupei, manșa secundă, 2-1 pentru Sepsi în tur): Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - Mateiu, Al. Crețu - Gustavo, Baiaram, A. Ivan - Markovic

Mai multe articole despre CSU Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.