Liga 1

S-a convins de Adi Mutu: „Nu e făcut pentru meseria asta!”

Adrian Mutu // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 04 aprilie 2024

Florin Prunea (55 de ani), fost portar al naționalei României, s-a convins că Adrian Mutu (45) „nu este făcut pentru meseria de antrenor” după un nou mandat eșuat al „Briliantului”, de această dată la CFR Cluj.

Doar 11 meciuri a rezistat Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj. Cinci victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri mai târziu, inclusiv un usturător 0-4 cu Corvinul Hunedoara în sferturile Cupei României Betano, Mutu a demisionat de la formația clujeană.

În urma acestui mandat nereușit al „Briliantului”, fostul portar Florin Prunea s-a convins că Mutu n-ar avea ce-i trebuie pentru a reuși în meseria de antrenor. Acesta este al doilea job consecutiv pe care Mutu îl părăsește cu rezultate mult sub așteptări, după aventura din Azerbaidjan, la Neftchi Baku.

Florin Prunea a văzut destul: „Adrian Mutu mi-a lăsat impresia că nu este făcut pentru meseria asta”

„Din punctul meu de vedere, și nu că am ceva cu el, dar am spus-o tot timpul: îl văd mai degrabă conducător decât antrenor. Meseria de antrenor este foarte grea. Foarte, foarte grea!

Trebuie să fii făcut pentru așa ceva, să ai tact, o anumită experiență. Ori până acum, de când este antrenor, din păcate nu a confirmat.

Bun, a făcut-o la lotul de tineret. Dar în rest, la echipele unde a fost mi-a lăsat impresia că nu este făcut pentru meseria asta. Îl văd mai degrabă conducător de club”, a opinat Prunea la emisiunea „Liga DigiSport”.

După ce s-a retras din cariera de fotbalist, Adrian Mutu le-a pregătit pe FC Voluntari, echipa de tineret a celor de la Al Wahda, FCU Craiova, Rapid, Neftchi Baku și CFR Cluj.

Pe deasupra, a fost selecționer al reprezentativei U21 a României, alături de care a participat la Campionatul European U21 din 2021. Cea mai bună medie de puncte pe meci a înregistrat-o la Rapid, 1.72 puncte: 27 de victorii, 12 egaluri, 15 înfrângeri.

Mai multe știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.