Altele

A pierdut o luptă care l-ar fi calificat la Jocurile Olimpice

Luptătorul de greco-romane Alin Alexuc a pierdut, vineri, un meci decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  vineri, 05 aprilie 2024

Luptătorul de greco-romane Alin Alexuc a pierdut, vineri, un meci decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alexuc a concurat cu biletul olimpic pe masă în semifinalele turneului preolimpic de la Baku.

Alin Alexuc a pierdut meciul decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

La categoria 130 kg, sportivul român a trecut în calificări de Elias Kuosmanen (Finlanda), după scorul de 1-1, iar în sferturi de Sulkhan Buidze (Georgia), cu scorul de 3-2. În semifinalele categoriei, Alin Alexuc l-a întâlnit pe Jello Krahmer (Germania), însă a pierdut acest meci cu 1-6, conform news.ro.

Potrivit COSR, luptătorii de greco-romane mai au o şansă de calificare la JO la turneul mondial de la Istanbul, în 9-12 mai.

Probabil o să fie ultimul campionat european pentru mine. După Jocurile Olimpice de la Paris o să mă retrag”, a declarat Alexuc, 33 de ani, născut la Botoșani, într-o conferința de presă organizată de Federația Română de Lupte care a avut loc în luna februarie.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, el a luptat pentru medalia de bronz, dar a fost învins de turcul Cenk İldem. Alin a fost atunci la un pas să renunțe la lupte. Dezamăgirea a fost foarte mare, iar încrederea în forțele proprii a scăzut.

Mai ales că înainte cu un an, la Mondialele de la Las Vegas (SUA), se clasase tot pe 5. Iar medalia de bronz ajunsese tot la turcul Ildem.

A urcat apoi în categorie și, după bronzul de la București 2019, a ajuns până la premiul de aur la Roma 2020. "Sunt 20 de ani plini de sacrificii! Este rodul muncii mele, una continuă, pe care puțini o înțeleg. Fiecare oră de antrenament a reprezentat un pas mic către acest titlu european, știam că va veni până la urmă", a spus el atunci pentru GSP.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.