Fotbal   •   Nationala   •   CULISE

Ianis Hagi, Stanciu, Alibec, pe marile ecrane » Dezvăluiri din culise: „Cele mai multe povești au potențialul de a fi block-buster”

Articol de Andrei Crăiţoiu   —  sâmbătă, 06 aprilie 2024

Începând cu 17 mai, în cinematografele din România va putea fi urmărit filmul „În inima Naționalei - Din vestiar până în Germania”, proiecție care urmărește campania de calificare a echipei naționale la Campionatul European din vara acestui an.

Este vorba despre un film făcut în urma a 160 de ore de material video din timpul campaniei de calificare la Euro 2024.

Dintre acestea, peste 100 au fost filmate în cantonamentele naționalei, la antrenamente, în vestiar sau în deplasările din străinătate.


Filmul este regizat de Remus Achim (41 de ani), cu o experiență de 20 de ani în producție video, fiind implicat în proiectele „Știrile Pro TV”, „România, te iubesc” sau „După 20 de ani”.

„Cea mai mare provocare a fost și a rămas timpul”

Într-un interviu pentru FRF acesta dezvăluie că „pentru mine sportul, în general, e dincolo de perspectiva unui simplu suporter. Înseamnă ambiție, determinare, curajul de a te autodepăși”.

Iar ideea de a face un documentar cu temă sportivă a venit „în seara meciului Israel – România 2-1”.


Cu peste 160 de ore de imagini brute, regizorul recunoaște că „cea mai mare provocare a fost și a rămas timpul! Un timp destul de scurt pe care îl ai la dispoziție pentru ca acest produs chiar să fie formidabil”.

21 de specialiștiau fost implicați în producție: 7 video la filmare, 3 editori video, 4 documentariști și specialiști în comunicare, 2 coordonatori pentru sonorizare, 2 scenariști și alți 2 pentru colorizarea filmului

„Această generație de fotbaliști are o capacitate uluitoare de a comunica”

Din documentar nu lipsesc interviurile cu jucătorii care au pus umărul la această campanie de calificare.

Iar Remus Achim recunoaște că „am fost total surprins, în mod plăcut, de faptul că această generație de fotbaliști are o capacitate uluitoare de a comunica”.

+13 Foto
sursă fotografii: frf.ro

„Sunt jucători expresivi în transmiterea ideilor și sentimentelor. Mai mult decât atât, am fost bucuros să descopăr o zonă despre care nu știam prea multe lucruri. Iar descoperirea a fost impresionantă: cât de profesioniști sunt acești băieți în tot ce ține de profesia lor”, a mai spus acesta.

Nu e nicio urmă de falsitate nici în tatuajul lui Nicolae Stanciu pentru România, nici în declarațiile lui Ianis Hagi sau ale lui Andrei Burcă. Simți în cel mai concret mod posibil afecțiunea lor pentru România

Remus Achim, regizor film echipa națională

Despre poveștile din spatele jucătorilor, Achim a declarat că „cele mai multe au potențialul de a fi block-buster, fără nicio exagerare!”.

Apoi s-a oprit în dreptul lui Ianis Hagi: „Am descoperit secretele lui Ianis, pe care le vor descoperi și spectatorii. Cum a schimbat școli, contexte, cum a evoluat într-o presiune publică uriașă încă de la bun început”.

Iar cea mai mare surpriză a avut-o la întâlnirea cu George Pușcaș, care „m-a impresionat cel mai tare. S-a deschis mult către oameni”.

„Dar am fost impresionat și de omul Răzvan Marin, și de sacrificiile lui Horațiu Moldovan, și de sinceritatea lui Alibec și a lui Mihăilă, dar și de gândirea sănătoasă a lui Florinel Coman sau a lui Radu Drăgușin, și, nu în ultimul rând, de maturitatea lui Nicolae Stanciu”, a mai spus regizorul.

Este copleșitor felul în care Edi Iordănescu a reușit, într-un timp foarte scurt, să le insufle acestor băieți o mentalitate incredibilă. Mental, suntem cu zece clase peste multe alte echipe naționale de fotbal ale României, din diferite perioade. Și aici e meritul lui Edi Iordănescu

Remus Achim, regizor film echipa națională

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.