Liga 1

Anomalia din programul etapei 4 din play-off » Când se joacă CFR Cluj - FCSB

Articol de Romeo Ene  —  Saturday, 06 April 2024

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul etapei 4 din play-off și play-out-ul Superligii. Derby-ul etapei se va juca la Cluj, între CFR, locul 3 și liderul campionatului FCSB, dar un detaliu ciudat atrage atenția.

Conform programului anunțat de LPF, niciun meci din play-off nu se va juca sâmbătă, 13 aprilie. Sâmbătă avem parte doar de două meciuri din play-out.

A patra etapă debutează la Arad, acolo unde UTA va primi vizita celor de la Hermannstadt.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul integral al etapei 4 din play-off/play-out » Fără play-off sâmbătă, 13 aprilie

Etapa a patra din play-off ne oferă un „duel de foc”. CFR Cluj va primi vizita liderului FCSB.

În sezonul regulat, trupa lui Elias Charalambous (43 de ani) a remizat la Cluj, scor 1-1. Roș-albaștrii au fost extrem de nemulțumiți la finalul partidei din cauza faptului că Florinel Coman (25 de ani) a înscris un gol după o execuție superbă, însă a fost anulat din cauza unui fault care s-a petrecut înainte.

Vineri, 12 aprilie:

  • UTA Arad - Hermannstadt (ora 17:30)
  • CSU Craiova - Farul (ora 20:30)

Sâmbătă, 13 aprilie:

  • Voluntari - Oțelul Galați (ora 17:00)
  • U Cluj - Petrolul Ploiești (ora 21:30)

Duminică, 14 aprilie:

  • FC Botoșani - FCU Craiova (ora 13:30)
  • Dinamo - Poli Iași (ora 18:15)
  • CFR Cluj - FCSB (ora 21:00)

Luni, 15 aprilie:

  • Rapid - Sepsi (ora 20:30)

Locul 3 din Superliga duce în Europa League și locul 2, în Conference, dacă Voluntari ia Cupa României!

Situație ciudată în fotbalul românesc, după ce FC Voluntari a ajuns în semifinalele Cupei României Betano. Ilfovenii nu au licență UEFA și nu pot juca în preliminariile Europa League, dacă iau Cupa. Astfel că o echipă din Superliga ar beneficia de locul lăsat liber.

Doar că NU locul doi din campionat ar merge în Europa League. Campioana va merge în turul 1 preliminar din Champions League, iar echipa de pe locul doi la finalul sezonului își va păstra privilegiul de a participa în turul doi din Conference League.

Astfel, în cazul în care Voluntari ia Cupa României Betano, echipa de pe locul 3 din Superliga merge în preliminariile Europa League, informație confirmată de sursele GSP din cadrul Federației Române de Fotbal.

Dacă Voluntari ia Cupa, locul 3 din Liga 1 la finalul campionatului va fi mai important decât locul doi.

VIDEO. Elias Charalambous, conferință înaintea partidei cu Universitatea Craiova: „Meciul de mâine nu va decide nimic, campionatul este lung”

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.