Campionate

Ce a avut și ce a pierdut Becali » Fostul atacant de la FCSB, „dublă” în 5 minute la noua echipă

Andrea Compagno (27 de ani) a înscris din nou pentru noua sa echipă din China, Tianjin Jinmen Tiger. Atacantul italian la care FCSB a renunțat pentru 120.000 de euro a înscris de două ori într-un interval de 5 minute, foto: captură Instagram

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 06 aprilie 2024

Andrea Compagno (27 de ani) a înscris din nou pentru noua sa echipă din China, Tianjin Jinmen Tiger. Atacantul italian la care FCSB a renunțat pentru 120.000 de euro a înscris de două ori într-un interval de 5 minute.

La începutul lui februarie, Andrea Compagno a fost mazilit de Gigi Becali, cedat în China, la Tianjin Jinmen Tiger, pentru numai 120.000 de euro, de 12,5 ori mai puțin decât latifundiarul îi plătise lui Adrian Mititelu pentru a-l aduce la FCSB (1,5 milioane de euro).

De atunci, Andrea a jucat 4 meciuri pentru noua echipă: a fost integralist la 1-1 cu Nantong Zhiyun, a înscris la 4-0 cu Shenzhen Xinpengcheng, a semnat unicul gol al meciului cu Changchun Yatai, scor 1-0, iar sâmbătă a mai „lovit” de două ori.

VIDEO. Andrea Compagno a înscris o „dublă” în China, însă echipa sa a pierdut

>

Tianjin Jinmen Tiger, echipa lui Compagno din China, a pierdut pe teren propriu meciul cu Chengdu Rongcheng, scor 2-3, în etapa 4. Oaspeții au condus cu 3-0 până aproape de finalul partidei, iar Compagno a redus din diferență prin două reușite.

Titularizat de antrenorul Yu Genwei, Compagno a înscris primul gol în minutul 90+2, după o greșeală de portar. Goalkeeperul oaspeților a respins în față un șut expediat de un coleg de-al atacantului, iar Compagno a fost la locul potrivit și a trimis mingea în plasă.

A doua reușită a venit 5 minute mai târziu, în minutul 90+7. Fostul atacant de la FCSB a înscris cu o lovitură de cap, de la 11 metri. Nu a fost, însă, suficient, iar echipa sa a pierdut pe teren propriu, scor 2-3. Compagno este al doilea golgheter al campionatului, cu 4 goluri în 4 meciuri. Wu Lei are 5 reușite și se află în fruntea golgheterilor.

În urma eșecului de azi, Tianjin Jinmen Tiger ocupă locul 5 în campionatul Chinei, cu 7 puncte după primele 4 etape, 5 sub liderul Shanghai Shenhua.

În cei 3 ani și jumătate petrecuți în România, Andrea Compagno a înscris 26 de goluri în 61 de meciuri la FCU Craiova și 20 de goluri în 55 de partide la FCSB.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.