Campionate

Manchester United - Liverpool 2-2 » Regal fotbalistic în clasicul fotbalului englez. „Cormoranii” pierd prima poziție, avantaj Arsenal!

+11 Foto
Manchester United - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 07 aprilie 2024

Manchester United și Liverpool au remizat în etapa 32 din Premier League, 2-2, pas greșit pentru „cormorani” în lupta pasionantă la titlu cu Arsenal și Manchester City.

Regal fotbalistic pe Old Trafford, în clasicul fotbalului englez. Obligat să câștige pentru a redeveni lider, Jurgen Klopp a trimis pe teren din primul minut tot ce a avut mai bun la dispoziție. De cealaltă parte, improvizații forțate de accidentări: cuplu de fundași centrali format din Maguire și tânărul Willy Kambwala, 19 ani.

Meciul a început furibund: gol al lui Alejandro Garnacho anulat pentru ofsaid, apoi mare ocazie Liverpool, Dominik Szoboszlai fiind blocat spectaculos de Onana, toate în primele 3 minute!

Manchester United, ZERO în prima repriză!

În prima parte, Liverpool și-a sufocata adversara, fructificând superioritatea în minutul 23, prin Luis Diaz: centrare din corner, deviere cu capul a lui Darwin Nunez, finalizare acrobatică, din apropiere, a columbianului.

Liverpool a expediat nu mai puțin de 14 șuturi spre poarta adversă în prima repriză, Manchester United a avut un mare ZERO în dreptul ocaziilor, dar la pauză s-a intrat cu avantaj minim al „cormoranilor”, ceea ce le-a oferit speranțe de revenire gazdelor.

Ce repriză secundă în Manchester United - Liverpool!

În partea a doua, la primul șut spre poartă, Bruno Fernandes a egalat. A fost un șut de la 45 de metri, căpitanul lui United primind mingea de la un adversar, Quansah, și zărindu-l ieșit din poartă pe Kelleher!

Cu moralul ridicat, Manchester United a continuat să atace, iar în minutul 67 a venit golul 2, o altă bijuterie de execuție, de această dată a tânărului Kobbie Mainoo, care a plasat balonul în vinclu dintr-o poziție deloc facilă!

Salah, ratare uriașă. Apoi golul egalării

Forțată de situația din clasament, Arsenal fiind lider după victoria de sâmbătă cu Brighton, Liverpool s-a trezit în ultimele 15 minute.

În minutul 79, golgheterul Mohamed Salah a irosit o șansă colosală. Luis Diaz a șutat din careul advers, Onana a respins în lateral. Salah a ajuns primul la balon dar a șutat peste poartă, cu dreptul, din marginea careului mic!

Egalarea a venit câteva minute mai târziu, de la punctul cu var. Mohamed Salah a transformat un penalty obținut de Elliott, doborât în careul advers de Wan-Bissaka în minutul 82.

În ultimele minute s-a jucat pe contre. Luis Diaz a ratat o ocazie mare în '90+4, șut peste poartă din drop, din apropiere, apoi Onana a reținut șutul lui Elliott.

Scor final 2-2, Liverpool o egalează la puncte pe Arsenal, 71, dar „tunarii” au golaveraj superior (+51 față de +42) și au redevenit lideri în Premier League. Manchester City, locul 3, are 70 de puncte.

  • Întoarcem fotbalul din Anglia pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro, difuzat în fiecare zi de vineri.

FINAL » Manchester United - Liverpool 2-2

  • Au marcat: Bruno Fernandes '50; Mainoo '67 / L. Diaz '23; Salah '84 (pen.)

Manchester United - Liverpool, echipele de start:

Manchester United (4-2-3-1): Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Kambwala, Dalot - Casemiro, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund
Rezerve: Amass, Amrabat, Antony, Bayindir, Diallo, Eriksen, Forson, Mount, Ogunneye
Antrenor: Erik ten Hag

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Bradley, Quansah, Van Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo, Szoboszlai - Salah, Nunez, Diaz
Rezerve: Adrian, Danns, Elliott, Gakpo, Gomez, Gravenberch, Jones, Konate, Tsimikas
Antrenor: Jurgen Klopp

VIDEO. Eveniment la Muzeul Fotbalului din București. Robbie Fowler, legenda lui Liverpool, s-a întâlnit cu fanii și a dat autografe

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.