Liga 1

Inaugurarea stadionului de peste 3 milioane de euro va avea loc curând » Imagini spectaculoase cu noua arenă din România

+20 Foto
Stadion Sîngeorz-Băi / Foto: Primăria Sîngeorz-Băi (Facebook)

Articol de Emanoil Ursache  —  duminică, 07 aprilie 2024

Inaugurarea complexului sportiv din orașul Sângeorz-Băi este programată sâmbătă, pe 13 aprilie. Valoarea totală a investiției este de 15,2 milioane lei, puțin peste 3 milioane de euro, proiectul fiind finalizat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Noul complex sportiv din Sângeorz-Băi garantează desfășurarea sportului în condiții la nivelul standardelor europene. Complexul oferă un teren de fotbal modern, tribună acoperită cu peste 500 de locuri pe scaune, vestiare, clădire administrativă și parcare, potrivit site-ului local timponline.ro.

+20 Foto
Stadion Sîngeorz-Băi / Foto: Primăria Sîngeorz-Băi (Facebook)

ACS Hebe Sângeorz-Băi, beneficiara complexului

ACS Hebe Sângeorz-Băi, formație din Liga a 4-a, se va bucura de facilitățile furnizate de cea mai modernă bază sportivă de pe Valea Someșului Mare, care îndeplinește cerințele de omologare pentru desfășurarea partidelor din Ligile 3 și 4.

Investiția prin CNI reprezintă cea mai modernă bază sportivă de pe Valea Someșului Mare, unde își poate desfășura activitatea echipa de fotbal din localitate, ACS Hebe Sângeorz-Băi. Totodată, baza sportivă îndeplinește cerințele de omologare pentru desfășurarea de meciuri în ligile 3 și 4.

Recepția lucrărilor a avut loc, de asemenea, recent.

Legendarul Gavril Pele Balint, dat în fotbalul mare din Sângeorz-Băi

„Referitor la fotbal de-a lungul timpului în orașul Sângeorz-Băi, există înscrisuri care dovedesc că jocul sportiv al tineretului s-a practicat după anul 1930. Prima minge de fotbal a apărut în Sângeorz-Băi în anul 1934, fiind câștigată drept «premiu de reclamă» prin colecția făcută de către elevi ai școlii primare, clasa elevilor Uza-Alexi, prin capacele unor cutii de la crema de ghete «Schmoll pasta».

Astfel, în timp s-a dezvoltat economia locală după anul 1960, când s-a dezvoltat motivația, dar și posibilitatea susținerii financiare pentru organizarea unei echipe locale de fotbal, care purta încă de atunci numele Hebe, activând circa un deceniu competițional în meciuri de categorie județeană, ajungând și în Divizia C.

Jucătorii erau angajați la diferite unități economice, iar antrenori erau pe atunci prof. Maxim Cârcu, Emil Tăutu și, pentru o perioadă, Ioan Bodescu, fost și el jucător. Echipa Hebe a fost pepiniera în care s-a format marele fotbalist Gavril Pele Balint, fiu al orașului”, menționează timponline.ro.

VIDEO Rapid - CFR Cluj 1-4. Marian Aioani crede că doar jucătorii sunt responsabili pentru umilința din această seară: „Nu are nicio vină Mister că noi am jucat în halul ăsta”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.