Campionate

Imaginea controversată cu Ștefan Radu care a stârnit reacții dure în Italia

Articol de Sergiu Alexandru  —  duminică, 07 aprilie 2024

Ștefan Radu (37 de ani) a fost prezent la derby-ul Roma - Lazio 1-0, iar acum se află în centrul unei controverse. A apărut cu un hanorac despre care italienii scriu că „SS-ul din numele echipei e scris cu fontul nazist”.

Fostul fundaș, care are cele mai multe din istoria clubului (427), a stat în peluză alături de ultrașii din Curva Nord. Iar un detaliu al ținutei sale a atras atenția.

Ștefan Radu cu simbol nazist la AS Roma - Lazio?

Supranumit „Il Boss”, Ștefan Radu a purtat un hanorac negru, iar pe piept era trecut mesajul „Ultras Lazio”. Presa din Italia a remarcat și un detaliu controversat pe mânecă.

Acolo e scris numele clubului „SS Lazio”, însă italienii au remarcat că fontul cu care e scris „SS” duce cu gândul la naziști. Mai precis la „Schutzstaffel”, o organizație aflată sub comanda lui Adolf Hitler, responsabilă pentru crime de război.

„Pe manșetă e scris SS Lazio, numele clubului. Doar că primele două litere sunt scrie cu același font ca al SS-ului lui Adolf Hitler”, scrie La Repubblica.

Ștefan Radu, în centrul unui scandal și în 2012

În urmă cu 12 ani, la începutul lunii aprilie, Ștefan Rada a fost în centrul unei controverse. După un 3-1 cu Lazio, a fost ancheta pentru că a făcut un salut catalogat drept nazist, către fanii romani. A fost anchetat, dar nu s-a luat nicio măsură asupra lui.

„Radu nici măcar nu știe ce e salutul nazist”, spunea atunci avocatul clubului, fiind apărat de club.

Radu deține recordul pentru cele mai multe apariții în tricoul lui Lazio, 427. În cariera sa din Italia, Radu a marcat de 8 ori pentru Lazio și a reușit 21 de assisturi. A câștigat 6 trofee, 3 Cupe și 3 Supercupe.

VIDEO. Premier GSP » Costel Pantilimon a rămas atașat de Nottingham: „Starea de spirit a orașului e dictată de rezultatul echipei”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.