Opinii

Randamentul lui Becali: un titlu în 9 ani

Alexandru Barbu, jurnalist GSP

Articol de Alexandru Barbu  —  Monday, 08 April 2024

E o părere pe care fanaticii FCSB, entuziasmați pe bună dreptate de câștigarea iminentă a titlului, o vor detesta.

După 2-0 cu Universitatea Craiova, FCSB e ca și campioană, are 10,5 puncte avans cu 7 etape înainte de finalul play-off-ului. E un trofeu meritat, roș-albaștrii au dominat categoric SuperLiga și dau cei mai buni jucători ai competiției, pe Olaru și pe Coman.

FCSB a trecut cu 2-0 de Universitatea Craiova în runda #3 din play-off

Fie că ne convine sau nu, patronul echipei are un merit indiscutabil pentru succesul din acest an. Cu siguranță, Gigi Becali știe mai mult fotbal decât în urmă cu 20 de ani, chiar și în comparație cu 2015. FCSB va termina pe locul 1 și pentru că Becali a fost mai inspirat la schimbări, a avut mai mult tact în alegerea fotbaliștilor și antrenorilor.

Dar nu e un exemplu de urmat. Modelul Becali e mai degrabă un garant al eșecului sportiv decât al performanței constante.

Rețeta Becali prevestește rateuri

Haosul antreprenorului Gigi Becali a generat un singur titlu în ultimii 9 ani, timp în care FCSB a rulat bugete mari, a investit sume enorme în transferuri, salarii, cantonamente. Asta înseamnă că rețeta finanțatorului absorbit de rolul lui în viața echipei nu asigură succesul. Din contră.

Având exemplul precedentului deceniu, e de așteptat ca FCSB să se facă de râs în Europa și să ia un titlu din următoarele 9, nu să urmeze o hegemonie roș-albastră.

Încă o mențiune: Charalambous și Pintilii nu trebuie ocoliți în discuția despre personajele-cheie care au condus la parcursul FCSB. E complicat să gestionezi o echipă și un vestiar dinamitate periodic de ordinele stăpânului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.