Liga Campionilor

Splendoare în iarbă! Thriller cu reveniri și goluri superbe între Real și City, în „sferturile” UCL » Noul Clasic al fotbalului european a fost ca un foc de artificii în templul „Bernabeu”!

+11 Foto
Real Madrid - Manchester City/ foto Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 09 aprilie 2024

Real Madrid și Manchester City au remizat, scor 3-3, în prima manșă din „sferturile” Champions League. Totul se decide în Anglia, pe 17 aprilie.

Real Madrid - Manchester City a devenit deja un Clasic al Ligii Campionilor, cu 10 episoade consumate în ultimul deceniu! Doar că marți seară, "Santiago Bernabeu" a fost teatrul primei confruntări între ultimele două regine ale Europei de la renovarea legendarului templu al fotbalului.

Pentru această ocazie specială amfitrionii s-au pregătit ca de o mare sărbătoare. Au tras acoperișul și au "îmbrăcat" întreaga asistență în alb. Iar tribunele pline ochi au afișat o scenografie la 360 de grade: "Măreție. Istoria pe care ai făcut-o, istoria care urmează a fi scrisă" a fost mesajul transmis de suporterii madridiști, aluzie la cele 14 cupe cu urechi mari așezate în vitrina los blancos.

„Aproape imposibil să o elimini de două ori la rând pe Real Madrid!”

De partea cealaltă, campioana în exercițiu a continentului venea în capitala Spaniei cu avertismentul lansat de Pep Guardiola: "E aproape imposibil să o elimini pe Real Madrid de două ori la rând".

După 1-5 la general în ediția trecută, în semifinale, Carlo Ancelotti replica înaintea regalului de 5 stele: "Să câștigi cu Madridul nu este o fericire decât dacă ai cucerit trofee, altfel e o ușurare".

Când ajungi la 200 (două sute!) de meciuri ca antrenor în Ligă și ți-ai adjudecat titlul peste tot în Top 5 campionate ale Europei, miza nu poate fi decât o altă Ligă. Și ultima în formatul "redus".

Tchouameni va rata returul, Lunin a gafat nepermis de ușor

Surpriza la anunțarea formulelor de start a venit de la Guardiola, care l-a lăsat pe banca de rezerve pe De Bruyne, schimbând din 4-1-4-1 sistemul în 4-2-3-1, și a mizat pe Kovacic. Nu a fost o alegere tactică, ci o indispoziție a belgianului apărută subit (a și vomitat în pauză!). Dincolo, Ancelotti a pariat pe Tchouameni ca stoper, în dauna lui Nacho. Și pariul nu a părut a fi câștigător.

Pentru că după numai 35 de secunde, francezul a făcut un fault dur de "galben" (va rata returul, fiind suspendat), iar din lovitura liberă acordată, Lunin a fost surprins, impardonabil, de execuția vicleană a lui Bernardo Silva.

Real a pornit jocul de la 0-1! Ba chiar putea fi imediat și 0-2, dacă și Haaland îl învingea pe portarul ucrainean, căruia tocmai i s-a oferit prelungirea contractului.

+11 Foto
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024

Două devieri norocoase au produs o remontada timpurie

În schimb s-a făcut 1-1, după un șut trimis de Camavinga din afara careului și o minge deviată în plasă de Ruben Dias. Nebunia din primul sfert de oră a fost completată de un contraatac incredibil, cu Rodrygo care s-a descurcat minunat în fața lui Akanji și a lui Ederson, cu o finalizare ca la biliard.

Remontada doar e specialitatea lui Real, însă nimeni nu se aștepta la astfel de scenariu și la o revenire în 119 secunde!

6 goluri și 8 pase decisiveare Vinicius Junior în cele 17 dueluri cu echipele din Premier League. Cu Manchester City, i-a servit pe Rodrygo și Valverde

Slăbiciunile lui City au apărut la contraatacurile blancos

Madridul a acceptat să cedeze "cetățenilor" posesia (62% în prima repriză), apărându-se însă agresiv și așteptând cel mai mic prilej de contraatac.

Și n-a lipsit mult ca Rodrygo să mai scuture o dată plasa porții lui Ortega, care s-a opus și unui șut al lui Vinicius Jr. De fiecare dată când City a pierdut mingea în terenul gazdelor, au apărut instant crevase în defensiva lui Guardiola.

Foden, bijuteria serii. Ce șut la vinclu de la 20 de metri!

Nu s-a schimbat aproape nimic la pauză. Haaland a rămas ascuns după adversari și pericolele mari au ocolit poarta lui Lunin. N-a fost același lucru în terenul oaspeților, unde Real și-a creat primele două oportunități de 3-1, ratate însă de Bellingham și de Camavinga. Era numai o impresie că focul de artificii s-a potolit.

Bombardamentul „cetățenilor” a întors din nou rezultatul

Riposta lui City s-a rezumat la două mingi expediate de Foden și Bernardo Silva pe direcția lui Lunin. Insistența de a încerca buturile de la distanță a primit recompensa printr-o reușită de colecție semnată Foden.

Omul momentului pentru City! Nici la 2-2 n-a schimbat Real registrul tactic și prudența etalată a fost speculată de "cetățeni", cu încă o execuție antologică, de data asta prin Gvardiol (primul gol pentru Man. City!), "rachetă" din colțul celălalt al careului. A doua remontada, acum însă în cinci minute.

Blockbuster de reclamă pentru un fotbal de pe altă planetă

Real s-a scuturat din pumnii încasați, odată cu schimbarea lui Kroos cu Modric. S-a dat semnalul trezirii și al depășirii șocului. A fost nevoie de al doilea assist al lui Vinicius pentru încă o capodoperă fotbalistică: șutul din voleu în cross, fără speranțe pentru Ederson.

3-3 și altă dovadă că orice e posibil când se duelează Madridul și City! Semifinalista se va decide miercuri, 17 aprilie, pe Etihad.

FINAL. Real Madrid - Manchester City 3-3

  • Pentru live și statistici, click AICI
  • Au marcat: Camavinga 12, Rodrygo 14, Valverde 77 / B. Silva 2, Foden 66, Gvardiol 70
  • Bernardo a deschis scorul cu un șut surprinzător din lovitură liberă, de la distanță. Lunin a stat greșit și a fost surprins. 10 minute mai târziu, Camavinga a egalat cu un șut deviat. După alte două minute, Rodrygo a marcat pe contraatac, șutul fiind ușor deviat de Akanji
  • City a întors în repriza a doua cu două goluri fabuloase. Foden a trimis în vinclu, apoi Gvardiol a tras perfect din afara careului, la colțul lung
  • A venit apoi rândul lui Valverde să marcheze un gol fantastic, din voleu, la colțul lung, Ortega a fost spectator

+11 Foto
Real Madrid - Manchester City, sferturile UCL 2024

Real Madrid - Manchester City, echipe de start

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Tchouameni, Rudiger, Mendy - Camavinga, Kroos, Valverde - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Jr
Rezerve: Kepa, Fran Garcia, Militao, Nacho, Modric, Joselu, Fran, Lucas Vazquez, Ceballos, Brahim, Guler
Antrenor: Carlo Ancelotti

Manchester City: Ortega - Akanji, Dias, Stones, Gvardiol - Rodri, Kovacic - Foden, Bernardo Silva, Grealish - Haaland
Rezerve: Ederson, Carson, S. Gomez, Rico, Nunes, Susoho, Bobb, Doku, De Bruyne, J. Alvarez
Antrenor: Pep Guardiola

  • Ancelotti a decis să îl titularizeze în centru apărării pe Tchouameni, mijlocaș central, deși pe bancă sunt Nacho și Militao
  • Pep Guardiola l-a lăsat pe Kevin de Bruyne pe bancă

Stadion: „Santiago Bernabeu”
Arbitru: Francois Letexier (Franța)

UPDATE. Măsuri luate de poliție înainte de Real - City

UPDATE VIDEO. Imagini din vestiarul lui Real Madrid

UPDATE. Real Madrid a primit acceptul să joace cu acoperișul tras

Real Madrid a primit acceptul de la UEFA și meciul urmează să se joace cu acoperișul tras pe „Santiago Bernabeu”.

UPDATE. Amenințări de atacuri teroriste la Madrid

Ioan Andone, prezent la Madrid pentru a urmări meciul de pe „Santiago Bernabeu”, a declarat că a primit pe telefon alertă de atacuri teroriste.

„Am primit mesaj pe telefon că e amenințare de atacuri teroriste. Ne-au transmis să avem biletul și pe mail, și pe WhatsApp. Se va sta mult la intrare. Trebuie să merg cu o oră și jumătate înainte”, a declarat Ioan Andone la „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

VIDEO. Match Preview Real Madrid - Manchester City » Turul „sferturilor” Ligii Campionilor

>

VIDEO. Carlo Ancelotti, înaintea „sfertului” de șoc dintre Real Madrid și Manchester City: „Mă hrănesc cu stresul și presiunea!”

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.