Liga 1

„Eram 24 în celulă” » Dănuț Lupu a început să plângă în direct: „Îi mulțumesc lui Gigi Becali! Dinamo n-a trimis nici femeia de serviciu”

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 09 aprilie 2024

Dănuț Lupu (57 de ani) a fost eliberat definitiv din închisoare și a vorbit pentru prima dată despre perioada prin care a trecut. Fostul sportiv a fost condamnat la 7 luni și 10 zile după gratii, pentru că a condus fără permis, și a ieșit după 6 luni.

Lupu a rupt tăcerea și a povestit experiența prin care a trecut. El a precizat faptul că s-a gândit foarte serios să nu se predea și să plece din țară. A fost dezamăgit de faptul că nimeni de la Dinamo sau Rapid nu a venit să-l viziteze la penitenciarul Rahova. În schimb, i-a mulțumit lui Gigi Becali (65 de ani), patronul FCSB-ului, pentru sprijinul de care a avut parte.

Dănuț Lupu, la prima apariție după eliberarea din închisoare: „Ce am făcut? De ce să-mi pui cătușe? Am stat 24 în cameră”

+12 Foto
Dănuț Lupu, foto: captură Fanatik

„Am stat 6 luni fără 5 zile. Nu pot să spun că a fost ușor, dar nici greu, am foarte mulți prieteni. Nu am avut condiții ok, nu cred că un om civilizat poate sta acolo, dar n-ai ce să faci.

Multă lume spunea că nu mă voi preda. Sincer da (n.r. dacă s-a gândit să nu se predea), am vrut să nu mai vin în România, care erau riscurile? Aveam o condamnare de 7 luni, stăteam 2 ani și se grația, nu aveam o condamnare de 10 ani.

Știi de ce m-am predat? Fiindcă nu mă consider cel mai mare pericol al României, am făcut o faptă de copil, plăcerea mea de a conduce m-a adus aici, iar plăcerile se plătesc în viață (n.r. momentul în care i-au dat lacrimile).

Ce am făcut? Până la urmă m-am predat singur, de ce să-mi pui cătușe? Nu înțeleg România asta, unde-i clemența? Am primit 7 luni, cum ar fi primit oricine, am fost la toate cursurile posibile, n-am avut raport. Mulți au crezut că o să-mi închidă gura sau că o să mă schimb.

Am stat în carantină două săptămâni, într-o cameră vai de steaua ei. Țin să-i mulțumesc lui Gigi Becali pentru efortul pe care l-a făcut. A făcut o hârtie să mă pună antrenor la Centrul de Copii și Juniori de la FCSB, s-a ținut de cuvânt”, a precizat Lupu, pentru Fanatik.

Dănuț Lupu nu a fost vizitat de nimeni de la Dinamo în pușcărie » Ajutor din partea lui Gigi Becali

Lupu, care era la CS Dinamo în momentul în care a fost condamnat, s-a declarat dezamăgit de faptul că nimeni de la Dinamo nu l-a vizitat sau sunat în închisoare, spre deosebire de Gigi Becali, „rivalul” de la FCSB.

„Acest lucru trebuia să-l ofere alții. De la Dinamo nu m-a căutat nimeni. Îmi doresc ca echipa asta să promoveze în Liga 2, eu am creat-o, eu am înființat-o (n.r. CS Dinamo).

Mă așteptam să vină măcar unul să mă vadă, puteau să trimită și femeia de serviciu, n-am primit niciun telefon. În schimb, am fost vizitat de Mircea Lucescu, Ioan Andone, Dragnea. Primele 4 zile n-am dormit deloc, dar m-am adaptat.

Lucescu glumea cu mine și mi-a zis: «Câte ai făcut la viața ta...ai ajuns la pușcărie pentru un carnet». 24 am stat în cameră”, a dezvăluit Lupu, pentru sursa citată.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.