Campionate

Fostul mijlocaș al lui Liverpool: „M-am îndrăgostit de cocaină și marijuana, după ce m-am retras din fotbal”

Danny Murphy (dreapta), într-un duel cu Gerrard, în 2010, pe când juca la Fulham

Articol de Oana Dușmănescu  —  miercuri, 10 aprilie 2024

În vârstă de 47 de ani, Danny Murphy, component al lui Liverpool FC și al „naționalei” Angliei, a recunoscut că, după retragerea sa din 2013, a căzut în patima drogurilor.

După ce a pus punct activității competiționale, Murphy a rămas în legătură cu fotbalul, lucrând ca analist pentru BBC și Talksport. Numai că despărțirea de pasiunea sa l-a aruncat în brațele dependenței de droguri.

„Când nu mai ai fotbalul, problemele devin uriașe”, a spus Murphy în cadrul unei emisiuni de la Ben Heath Podcast. „Când joci, adrenalina și dopamina te fac energic, îți limpezesc mintea.

Mă îndrăgostisem de cocaină și marijuana. Fără băutură mai puteam trăi. Nu eram alcoolic. Puteam sta într-o casă plină cu sticle de băutură fără să mă ating de ele", spune Murphy, care pe lângă Liverpool, a mai jucat la echipele Crewe Alexandra, Charlton Athletic, Tottenham Hotspur, Fulham și Blackburn Rovers.

Danny Murphy, fostul mijlocaș al lui Liverpool, a recunoscut că a fost dependent de cocaină

Întrebat dacă a fost dependent de cocaină, Murphy a răspuns: „Am fost, pentru o vreme. Ajunsesem într-un punct în care nu mai puteam face nimic fără ea.

La început ți se pare că ești stăpân pe situație, dar o iei o dată pe săptămână, apoi de două ori, apoi de trei ori. În cele din urmă consumul de droguri te prinde în ghearele lui”.

Danny Murphy, în 2022. Foto: Imago Images

Danny Murphy însă s-a salvat de dependența de cocaină prin intermediul terapiei.

„După ce mi-am încheiat cariera, am trăit un an întreg într-o lume a durerii”, și-a continuat fostul jucător mărturisirile. După ce și-a revenit însă, și-a dat seama că foarte muți ex-jucători aveau probleme foarte asemănătoare cu ale lui, fiind uimit câți alți fotbaliști retrași din activitate l-au căutat ca să vorbească despre asta.

Fostul mijlocaș a jucat pentru Liverpool între 1997 și 2004, făcând parte din echipa care a cucerit FA Cup, League Cup și Cupa UEFA in 2001.

Și alți fotbaliști englezi, aflați sau nu în activitate, și-au recunoscut de-a lungul timpului adicția față de diverse substanțe. Dele Alli (Everton) a vorbit despre dependența de somnifere, iar fostul portar Chris Kirkland (Liverpool, Coventry City) nu s-a putut despărți, mai bine de zece ani, de medicamente analgezice.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.