Liga 1

Prima reacție de la Craiova, după ce Rotaru l-a „sacrificat” pe Ivaylo Petev: „Nu era momentul!”

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova

Articol de Remus Dinu  —  Wednesday, 10 April 2024

Vestea zilei în Superligă: Ivaylo Petev nu mai este antrenorul Universității Craiova, patronul Mihai Rotaru luând decizia de a-l concedia pe antrenorul bulgar pe fondul ultimelor două rezultate, eșecul cu FCSB și eliminarea din „sferturile” Cupei României Betano.

Continuă sezonul plin de suișuri și coborâșuri al Craiovei. Oltenii și-au periclitat ambele obiective, sunt în pericol să rateze inclusiv calificarea în cupele europene, iar în club domnește iar incertitudinea. Patronul Mihai Rotaru și-a pierdut definitiv răbdarea cu Ivaylo Petev și a luat decizia de a-i rezilia contractul tehnicianului de 48 de ani instalat cu mari speranțe astă-toamnă.

Pavel Badea, despre decizia lui Rotaru de a-l da afară pe Ivaylo Petev: „Nu era momentul unei schimbări!”

Nume important în istoria modernă a Craiovei, Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea, a comentat, în exclusivitate pentru Gazetă, decizia luată azi de Rotaru:

„Vă rog să mă credeți, nu știam. Chiar vorbisem zilele trecute despre acest aspect și nu era luat în calcul. Chiar patronul a declarat că nu are intenția asta...

Să sperăm că decizia luată de management este de bun augur pentru ultimele șapte etape pe care le mai avem de disputat, având în vedere obiectivul de a participa în cupele europene.

Din punctul meu de vedere, nu era momentul unei schimbări! Ești în fază finală a unei competiții în care ai un obiectiv important (n.r. play-off-ul Superligii), ești în continuare în obiectiv, decizia luată poate prejudicia obiectivul principal.

Pavel Badea / Captură GSP Live

Dar mai multe informații vă poate da cel care se ocupă de managementul echipei, de tot ceea ce se întâmplă în club, domnul Rotaru. El centrează, el driblează, el finalizează, este și președinte, și director sportiv, și patron. El are toate responsbilitățile și atribuțiile funcțiilor de conducere din cadrul echipei”, a declarat Pavel Badea, la telefon cu reporterul GSP.ro.

Contactat telefonic de GSP.ro, patronul oltenilor, Mihai Rotaru, a precizat că nu dorește să comenteze subiectul în momentul de față.

Mirel Rădoi și Costel Gâlcă, favoriți să-l înlocuiască pe Ivaylo Petev la Universitatea Craiova

Petev a stat pe banca oltenilor pentru 20 de meciuri. A avut 10 victorii, 5 egaluri și 5 înfrângeri. Ultimele două sale meciuri au scos-o pe CSU Craiova din lupta la titlu (0-2 cu FCSB) și din Cupa României (0-1 cu Oțelul).

Rotaru s-a reorientat rapid și a găsit deja înlocuitori pentru Petev. Conform surselor GSP, Mirel Rădoi, dat afară marți de la Al-Jazira și Costel Gâlcă sunt principalii favoriți să ocupe locul lăsat vacant de Petev. Despre subiect a scris și Fanatik.

Constantin Gâlcă (52 de ani) e liber de contract din noiembrie 2023, când a plecat de la polonezii de la Radiomiak, pe care îi preluase în aprilie. El a mai antrenat la Almeria B, România U 17, FCSB, cu care a fost campion în sezonul 2014-2015, Espanyol, Al Taawoun, Al Fayha, Velje și Al Hazem.

Mirel Rădoi (43 de ani) a fost demis marți, 9 aprilie, de la Al Jazira, din Emiratele Arabe Unite. El a mai avut un mandat de antrenor la CSU Craiova între august și decembrie 2022.

VIDEO Anghel Iordănescu, după FCSB - CSU 2-0: „Craiova ne lasă mereu impresia că se poate lupta pentru titlu...”

>

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.