Campionate

Stadionul istoric, pus la pământ! Un star internațional e șef de șantier + cum arată noua „bijuterie” ridicată în mijlocul pădurii

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Wednesday, 10 April 2024

„Bulgarska Armiya” sau Stadionul „Armatei Bulgare”, așa cum este cunoscut este istorie! La Sofia, capitala Bulgariei, buldozerele au intrat în vechea arenă de 23.000 de locuri și-au pus totul la pământ. Totul pentru o bijuterie de 16.000 de locuri.

Era o copie fidelă a stadionul lui Dinamo, din București. Scaunele erau alb-roșii, tunelul care duce spre vestiare e identic și nu lipsește nici pista imensă de atletism.

Ruina pusă la pământ, apare o arenă de top

Construit inițial în 1923, stadionul a fost modificat în 1967, apoi a fost reconstruit în 1982, fiind și momentul în care a fost montată instalația de nocturnă.

Iar cam de atunci autoritățile și-au luat mâna de pe el și n-au mai investit absolut deloc.

>

Doar câteva cârpeli. Acum a venit momentul în care să fie ras complet pentru a face loc unei bijuterii.

Hristo Stoicikov, fostul mare jucător bulgar, a fost șef de șantier la demolări.

Oficialii celor de la CKSA Sofia vor avea în următorii ani un stadion modern, ridicat de la zero, conform celor mai noi standarde europene în materie, cu 16.000 de locuri.

FOTO. Noua arenă apare în mijlocul unei păduri

Fiind în mijlocul unei păduri din Sofia a fost nevoie de un aviz special primit de la Comisia pentru Protecția Mediului, Agriculturii și Pădurilor din Bulgaria.

După modernizarea noului stadion, jumătate din zonele adiacente acestuia vor putea fi utilizate gratuit, iar parcul care găzduiește arena, Gradina Borisova, va crește cu mii de metri pătrați de zone verzi.

Mai mult, în jurul noului stadion o să fie plantați peste 300 de copaci.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.