Campionate

Boloni știe cum poate găsi din nou drumul spre victorii cu Metz: „Mario Jardel îmi spunea întotdeauna asta!”

Ladislau Boloni rămâne optimist. Victoria cu Lens e vitală vineri / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Wednesday, 10 April 2024

Ladislau Boloni (71 de ani), antrenorul lui Metz, n-a depus armele în privința luptei pentru evitarea retrogradării din Ligue 1 și anunță că „ceea ce mă interesează sunt doar punctele și nu contează cum le obținem. Am pierdut prea multe meciuri la limită. Mă bazez și pe ce-mi spunea Mario Jardel, că în fotbal orice este posibil”

Metz încearcă să întrerupă la trei suita eșecurilor din Ligue 1 și să mențină vii speranțele permanenței în elita fotbalului francez. Ladislau Boloni continuă să creadă că poate evita retrogradarea și a mărturisit la conferința de presă de astăzi că nu l-ar deranja să repete rezultatul din tur cu Lens (1-0):

„Toate mijloacele sunt bune pentru a învinge. Când poți să faci spectacol, să joci bine și să marchezi goluri frumoase, lumea aplaudă. Însă dacă scoți o victorie cu puțin noroc, tot trei puncte înseamnă, pentru că asta mă interesează. Sunt momente de genul acesta într-un sezon. Am pierdut prea multe partide la un singur gol diferență. După 28 de etape, acest lucru ni s-a întâmplat de unsprezece ori în acest sezon".

Boloni speră să prindă măcar locul 16

Antrenorul român și-a fixat ca obiectiv principal să prindă locul 16, cel de baraj pentru supraviețuire: „Nu vreau să se aventureze mai departe. Sunt gata pentru a face tot ce ne stă în putință să obținem un rezultat bun în următorul meci, dar nici nu aș pune mai multă presiune pe jucători". Boloni i-a făcut pe ziariști să zâmbească când a citat dintr-un fost elev al său de la Sporting Lisabona.

„Filozoful” care-l influențează pe Boloni!

Cotidianul Republicain Lorrain a remarcat că „Mario Jardel poate fi un filozof conștient de sine, dar gândurile sale au și astăzi o influență considerabilă asupra fostului său antrenor.

Boloni l-a citat astăzi de trei ori pe fostul internațional brazilian când a fost întrebat dacă norocul se mai poate schimba, dacă se gândește să schimbe ceva la mijlocul terenului și dacă e convins că echipa sa este capabilă să își depășească limitele în acest final de sezon. Răspunsul său? «Mario Jardel îmi spunea întotdeauna că în fotbal totul este posibil»". Boloni a lucrat cu Jardel în perioada 2001-2003 la Sporting, câștigând împreună titlul, Cupa și Supercupa Portugaliei.

70de meciuri are Ladislau Boloni ca antrenor la Metz (contract până în 30 iunie 2025), înregistrând 28 de victorii, 17 remize și 25 de eșecuri, golaveraj 95-88

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.