Altele

Starul decăzut » A murit cel mai controversat nume din sportul mondial! Subiectul celui mai mare scandal din anii '90

+22 Foto
A murit controversatul OJ Simpson

Articol de Sergiu Alexandru  —  joi, 11 aprilie 2024

Orenthal James Simpson, cunoscut ca OJ Simpson, a murit azi, la 76 de ani. A fost unul dintre cei mai importanți running backs din istoria fotbalului american. După retragere a avut o viață tumultuoasă. A fost acuzat în 1995 că și-a ucis fosta soție, Nicole Brown, și pe prietenul ei, Ronald Goldman. Dar a fost achitat. Ulterior, în 2008 a fost condamnat pentru tâlhărie și răpire la 33 de ani de închisoare. A fost eliberat în iulie 2017.

Familia lui OJ Simpson a anunțat că fostul sportiv a murit azi, la 76 de ani. Suferea de cancer la prostată. Avea 5 copii.

OJ Simpson a murit la 76 de ani

„Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a pierdut lupta contra cancerului. A murit înconjurat de copii și nepoți. Va rugăm să respectați membrii familiei și intimitatea lor” a fost anunțul făcut de familia lui OJ Simpson.

Născut în 9 iulie 1947, în San Francisco, OJ Simpson și-a început cariera la Buffalo Bills, fiind draftat primul, în 1969. A jucat la Buffalo Bills din 1969 până în 1977, ulterior fiind legitimat doi ani la San Francisco 49ers. A primit mai multe premii individuale, printre care și pentru cel mai bun fotbalist al sezonului (1973), dar nu a fost niciodată campion în NFL. Cu toate că nu a fost campion, era unul dintre cei mai apreciați jucători din NFL.

După retragere, a încercat o carieră în actorie, iar de-a lungul anilor a avut mai multe roluri în filme și seriale.

OJ Simpson, în centrul celui mai mare scandal din anii '90: acuzat de crimă

Ulterior au apărut și problemele cu legea. Pe 12 iunie 1994, Nicole Brown Simpson, fosta soție a lui OJ (1985-1992), și prietenul ei, Ron Goldman, au fost găsiți înjunghiați în casă, într-un apartament din Los Angeles.

Fostul sportiv a fost considerat vinovat și acuzat. Când s-a dispus un mandat pe numele lui, OJ a refuzat să se predea și a fost protagonistul unui eveniment celebru.

A fost urmărit de14 mașini de Poliție! În timp ce se afla într-o mașină Ford, condusă de fostul său coleg, Al Cowlings, care ulterior a declarat că Simpson îl amenința cu un pistol. Poliția din California l-a urmărit pe autostradă, totul fiind transmis în direct. Postul NBC chiar a dat urmărirea în direct în timpul finalei NBA, împărțind ecranul.

VIDEO. Urmărirea lui OJ Simpson pe autostradă

Procesul lui OJ Simpson a fost unul extrem de mediatizat. După 11 luni, pe 3 octombrie 1995, fostul sportiv a fost declarat nevinovat.

Cum a fost declarat nevinovat

Momentul-cheie al procesului a fost cel în care OJ Simpson a fost pus să probeze o pereche de mănuși, găsite la locul crimei. Dar în acel moment a avut loc o scenă care i-a lăsat mască pe toți. OJ a probat mănușile în timp ce purta deja o pereche de mănuși. Așa că mănușile de la locul crimei nu i s-au potrivit, astfel că jurații nu l-au găsit vinovat.

100 de milioanede oameni ar fi urmărit simultan la TV anunțarea verdictului în procesul lui OJ Simpson

După acest caz s-a făcut în 2016 și un celebru serial TV, „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story”, apreciat de critici și de fani.

Ulterior, familiile celor două victime l-au dat în judecată, într-un proces civil. Pe 5 februarie 1997, un juriu l-a declarat vinovat pentru „deces din culpă” (n.r.- o acuzație împotriva unei persoane, care poate fi trasă la răspundere pentru un deces) și obligat să achite 33,5 milioane de dolari, bani pe care acesta a refuzat să-i plătească. În 2022, familia Goldman susținea că datoria a crescut la 96 de milioane.

A făcut totuși 9 ani de închisoare

În septembrie 2007, Simpson a fost arestat în Las Vegas. A fost acuzat de jaf armat și sechestrare de persoane, după ce a intrat într-un magazin și a furat mai multe obiecte de colecție. În decembrie 2008 a fost condamnat la 33 de ani închisoare, dar a fost eliberat condiționat în 20 iulie 2017. În mai 2023 a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată.

VIDEO. Momentul în care OJ Simpson a fost eliberat din închisoare, în iulie 2017

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.