Liga 1

Experimentul pregătit de Becali pentru CFR Cluj - FCSB » Cum ar putea arăta echipa de start a liderului

FCSB ar putea muta în defensivă în meciul cu CFR Cluj. Foto: GSP

Articol de George Nistor  —  vineri, 12 aprilie 2024

Gigi Becali ar putea experimenta în meciul CFR Cluj - FCSB, după ce și-a mărit avansul la zece puncte față de locul 2, ocupat chiar de viitorul adversar direct.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, de la 21:00, în etapa a patra a play-off-ului Superligii. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis la TV pe Primasport 1, Orangesport 1 și Digisport 1.

Patronul roș-albaștrilor are în plan, de mai mult timp, să schimbe în defensiva lui Elias Charalambous, iar în partida din Gruia pare a fi momentul propice.

Finanțatorul în vârstă de 65 de ani vrea să-l utilizeze pe Syabonga Ngezana în flancul drept al defensivei, acțiune pe care nu a putut să o ducă până la capăt din cauza situației lui Joyskim Dawa.

Dawa a prins puteri, FCSB schimbă în defensivă

FCSB ar putea evolua cu CFR Cluj într-o formulă total experimentală, în care linia de apărare de patru va conține trei fundași centrali: Vlad Chiricheș, Joyskim Dawa și Syabonga Ngezana.

Gigi Becali plănuia această schimbare pentru duelul trecut, cu Universitatea Craiova, de pe teren propriu, încheiat cu victoria gazdelor, 2-0, însă totul s-a dat peste cap. Dawa s-a aflat în Ramadan, din 10 martie și până pe 9 aprilie, motiv pentru care a fost utilizat foarte puțin, fiind cu energia fizică „la minimum”.

În cele trei partide din play-off, stoperul camerunez a bifat doar 89 de minute, iar la ultimul meci a prins pe teren doar un minut, pe final.

Cum ar putea arăta „11”-le de start al lui FCSB cu CFR Cluj:

Târnovanu - Ngezana, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Lixandru, Șut, Olaru - Oct. Popescu, Miculescu, Fl. Coman;

VIDEO. Match Preview CFR Cluj - FCSB

>

Dan Petrescu decide tot prin Dican și Hoban

Demisia lui Mutu după umilința din Cupa României, cu Corvinul Hunedoara, l-a făcut pe Neluțu Varga să apeleze la varianta optimă, care a demonstrat în trecut: Dan Petrescu.

„Bursucul” va semna cu CFR Cluj din vară, însă deja controlează totul la echipă prin interimarii Francisc Dican și Ovidiu Hoban.

Nu este prima dată când Dan Petrescu procedează în acest mod. În urmă cu trei ani, înainte să înceapă al treilea mandat în Gruia, a condus din umbră echipa la un derby cu FCSB, câștigat cu 4-1, același scor cu care CFR s-a impus și în weekend contra Rapidului.

La acea vreme, fără antrenor după despărțirea de Șumudică, clujenii îl aveau interimar pe Cristi Moldovan, care dezvăluia după joc că s-a consultat cu viitorul tehnician.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.