Nationala

Titularul naționalei, sezon încheiat și emoții în privința EURO 2024: „Lipsește între 4 și 6 săptămâni”

Edi Iordănescu, selecționerul României // foto: Raed Krishan

Articol de Adrian Duţă  —  Friday, 12 April 2024

Vladimir Screciu, mijlocașul Universității Craiova și al naționalei, va sta departe de gazon încă „4-6 săptămâni”, astfel că e în mare pericol să rateze EURO 2024.

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, a anunțat că accidentarea lui Screciu a recidivat. Va lipsi între 4 și 6 săptămâni, iar Superliga se încheie pe 18 mai. Astfel, dacă nu se recuperează miraculos mai repede, Vladimir ratează restul sezonului.

În plus, locul lui la EURO 2024 e serios amenințat. România va juca primul meci în grupe pe 17 iunie, astfel că el ar avea o perioadă scurtă de timp să se pună pe picioare după accidentare, venind și după 3 luni fără meciuri. Screciu s-a accidentat pe 10 martie, în meciul cu FCU Craiova.

În timpul unui sprint în jumătatea adversă, el a acuzat o problemă musculară, iar RMN-ul efectuat ulterior a devoalat o microruptură fibrilară.

Mihai Rotaru: „Screciu lipsește între 4 și 6 săptămâni”

„Bancu deja a jucat în ultimul meci, e apt 100%, Mitriţă e apt şi el. Doar cu Screciu avem ceva probleme. Probleme puţin mai complicate, el va sta între 4 și 6 săptămâni.

Este o veste foarte proastă, atât pentru el, cât şi pentru Universitatea Craiova şi echipa naţională. Este vorba despre o recidivă la accidentare”, a declarat Mihai Rotaru, potrivit Orange Sport.

Vladimir Screciu a jucat 25 de meciuri pentru Universitatea Craiova în acest sezon de Superliga, în care a marcat un gol.

Vladimir Screciu, om important în preliminariile EURO

Screciu a fost unul dintre oamenii importanți ai naționalei României în preliminariile EURO 2024, în care a bifat 4 partide. El a fost preferat mijlocaș defensiv, deși la club juca fundaș central. Și-a împărțit minutele cu Marius Marin și avea o șansă uriașă să prindă lotul de EURO, dacă nu ar fi fost accidentat

Screciu a fost titular pentru România în meciurile cu Elveția (2-2), Kosovo (2-0), Belarus (0-0) și Israel (2-1).

VIDEO. U CRAIOVA - FARUL » Oltenii au marcat cel puţin un gol în 14 dintre cele 16 jocuri disputate din postura de gazde

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.