Altele

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatele Mondiale de juniori și cadeți

Andreea Dincă la CM pentru juniori și cadeți 2024 Foto: FIE

Articol de Oana Dușmănescu  —  vineri, 12 aprilie 2024

Floretista Andreea Dincă a fost la un pas de medalie la CM de la Riad (Arabia Saudită), clasându-se la finalul concursului junioarelor pe locul 5.

Florestista stelistă, numărul 9 mondial în clasamentul junioarelor, a început competiția de vineri foarte bine, ocupând locul 6 după terminarea grupelor preliminare. Pe tabloul de 128, „tricolora” a avut astfel primul tur liber.

Andreea Dincă, locul 5 la CM de la Riad

În turul următor, Dincă a dispus de Liza Takaishvili (Georgia) cu 15-11, iar în lupta din primii 32 a înfruntat-o pe Aila Mamadova (sportivă rusă, care însă, alături de conaționalii ei, participă la aceste Campionate Mondiale sub steagul sportivilor neutri), pe care a învins-o, 15-14, în minutul de prelunigiri.

Ajunsă pe tabloul de 16, Andreea Dincă (18 ani) a depășit-o pe americanca Katherine Kim, 15-13. Andreea s-a oprit în sferturile de finală ale competiției mondiale a junioarelor, unde a întâlnit-o pe italianca Irene Bertini, care s-a impus cu 15-4.

Celelalte floretiste române din concurs au obținut următoarele clasări: Karina Vasile - locul 42, Ingrid Miti Bikfalvi - locul 74 și Alexandra Adoch - locul 101. La competiția junioarelor au luat parte 145 de sportive.

Medalia de aur a revenit floretistei canadiene Jessica Zi Jia Guo, care a trecut în finală de italianca Irene Bertini cu 15-14. Trofeele de bronz au intrat în posesia japonezei Rino Nagase și a italiencei Vittoria Pinna.

În întrecerea masculină, s-a impus niponul Ryuosuke Fukuda, care l-a învins în ultimul act al competiției pe scrimerul britanic David Sosnov, cu 15-11. Medaliile de bronz au revenit francezului Eliot Chagnon și americanului Samarth Kumbla.

Junioarele române vor disputa duminică proba pe echipe a Campionatelor Mondiale.

La ultima ediție a Campionatelor Mondiale rezervate juniorilor și cadeților, desfășurate la Plovdiv (Bulgaria), singura medalie a României, un bronz, a fost adusă de echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Nițu).

Citește și alte știri din sportul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.