Tenis

Scandal la Monte Carlo cu elevul lui Mouratoglou în prim-plan: „Avertisment pentru asta? Cheamă supervizorul!”

Holger Rune, scandal la Monte Carlo în meciul cu Jannik Sinner // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 13 aprilie 2024

Jannik Sinner (22 de ani, locul 2 ATP) l-a învins pe Holger Rune (20 de ani, 7 ATP) în sferturile turneului de la Monte Carlo, scor 6-4, 6-7 (6-8), 6-3. În setul 2, elevul lui Patrick Mouratoglou a făcut scandal.

Încleștare spectaculoasă în sferturile Mastersului de la Monte Carlo. Lui Jannik Sinner, cel mai în vogă jucător din circuit, i-a ieșit în față danezul Holger Rune, elevul lui Patrick Mouratoglou.

Primul set i-a revenit italianului, tranșat cu 6-4 grație unui break reușit la scorul de 2-2. În rest, fiecare dintre jucători și-a făcut serviciul, cu procentaje superioare, în special pe al doilea serviciu, pentru Sinner.

Holger Rune, scandal la Monte Carlo în meciul cu Jannik Sinner

În setul 2, jucătorii au mers cap la cap. La 5-5, 30:0 în favoarea lui Sinner, pe serviciul lui Rune, danezul a cedat nervos. Arbitrul de scaun i-a acordat un avertisment pentru întârzierea serviciului, iar publicul a reacționat zgomotos, salutând decizia oficialului. Iritat, Rune a gesticulat cu mâna, un gest prin care le-a transmis spectatorilor să tacă.

Așa a gesticulat Holger Rune în direcția spectatorilor // foto: Imago Images

Publicul a început să huiduie, iar Rune a primit un alt avertisment, de această dată pentru comportament nesportiv. Danezul nu a fost de acord, s-a îndreptat către arbitrul de scaun și a protestat: „Cheamă supervizorul! Cum să primesc avertisment pentru asta?! Nu le-am adresat cuvinte urâte!”.

„Nu e vorba despre cuvinte, este vorba despre gest, toată lumea l-a înțeles. Știm ce înseamnă”, a replicat arbitrul de scaun, dialogul fiind disponibil în clipul video de mai jos.

>

„Am încercat să le spun: «Faceți liniște». Dacă-ți spun «Fă liniște», primesc avertisment?”, a continuat Rune.

„Să spui asta este OK, dar în modul în care ai făcut-o este o lipsă de respect”, a contrat arbitrul.

Rune a insistat: „Știi ce este lipsă de respect? Că nu fac liniște când mă pregătesc să servesc! Cheamă supervizorul”.

După câteva minute, pe teren și-a făcut apariția supervizorul, care a purtat un scurt dialog cu Rune. Holger a revenit pe teren, a întors game-ul de la 0:40 și a dus setul în tie-break, pe care l-a câștigat cu 8-6.

Încă o contră Rune - arbitru: „Sunt și eu o persoană, respectă-mă!”

În tie-break, un alt moment tensionat între jucătorul danez și arbitrul de scaun. La 3-2 în favoarea lui Rune, o minge trimisă de Sinner a fost declarată inițial în afara terenului. Arbitrul de scaun a coborât, a verificat urmele și a întors decizia, considerând că mingea a „mușcat” din linie. În loc de 4-2 pentru Rune, s-a văzut 3-3!

„Iei toate deciziile împotriva mea. Sunt și eu o persoană, așa că te rog să mă respecți!”, i-a spus Rune arbitrului. Ulterior, sistemul hawkeye a demonstrat că minge fusese afară, punctul trebuia să-i revină lui Rune.

Holger a trecut și peste acest moment și s-a impus în tie-break. În decisiv, n-a mai reușit să-i facă față lui Sinner decât până la 3-3. Un break reușit ulterior de italian a cântărit decisiv.

În semifinale, Sinner îl va înfrunta pe Stefanos Tsitsipas. În celălalt meci vor fi față în față Novak Djokovic și Casper Ruud.

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.