Tenis

Tsitsipas, al doilea jucător care îl învinge pe Sinner în 2024!

Stefanos Tsitsipas la finalul meciului FOTO Imago Images

Articol de Roxana Fleşeru  —  sâmbătă, 13 aprilie 2024

Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 12 ATP) a trecut de Jannik Sinner (22 de ani, 2 ATP) cu 6-4, 3-6, 6-4 în semifinalele turneului ATP de la Monte Carlo, administrându-i italianului cea de-a doua înfrângere în acest sezon. Grecul va disputa a treia finală la Monaco, după cele din 2021 și 2022 pe care le-a și câștigat.

Jannik Sinner, jucătorul începutului de an, a fost răpus pentru a doua oară în acest sezon. Italianul a fost învins pe zgura de la Monte Carlo de Stefanos Tsitispas. Grecul a trecut pentru a șasea oară de italian din cele nouă partide pe care le-a disputat împotriva acestuia.

Partida din semifinalele turneului Masters 1.000 a pus față în față doi jucători aflați în momente diferite ale carierei lor.

Jannik, într-o creștere exponențială cu 25 de victorii în acest sezon care s-au materializat în trei titluri, la Australian Open, Rotterdam și Indian Wells și Stefanos, în alunecare accentuată, cu 15 succese și fără niciun trofeu. Mai mult, pe italian nu-l învinsese în 2024 decât Carlos Alcaraz, în semifinale, la Indian Wells.

>

Partida a început cu un Stefanos agresiv și dominant, acesta reușind să-l destabilizez pe calmul Sinner, însă partea a doua i-a aparținut numărului doi mondial. Grecul a fost condus cu 4-1 în decisiv, dar în game-ul al șaptelea adversarul și-a sucit genunchiul și a fost nevoit să cheme echipa medicală. Tsitsipas a simțit vulnerabilitatea și a apăsat pe lovituri, impunându-se cu 6-4.

Stefanos Tsitsipas și „adevărata excelență”

„A fost tenis la cel mai înalt nivel din partea mea. Jannik a fost un adversar extrem de dificil, iar asta se vede în parcursul său din acest an. A fost foarte constant și în meciul de azi", a spus Tsitsipas.

Este unul dintre cei mai dificili adversari cu care m-am confruntat până acum, sunt mândru că am reușit să găsesc calea să-l înving pentru că nu mi-a dat prea multe oportunități. Mi-a oferit un meci foarte dificil și modul în care am trecut peste el înseamnă adevărată excelență", a subliniat Stefanos.

Adversarul său din finală se va decide în urma confruntării dintre Novak Djokovic (36 de ani,1 ATP) și Casper Ruud (25 de ani, 10 ATP).

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.