Campionate

Echipa vedetelor de la Hollywood a făcut-o din nou! Nebunie totală în Anglia, după a doua promovare consecutivă, fanii au invadat terenul

Articol de Sergiu Alexandru  —  sâmbătă, 13 aprilie 2024

Wrexham, echipa actorilor Ryan Reynolds și Rob McElhenney, a promovat azi, matematic, în League One, a treia divizie din Anglia. Iar fanii au sărbătorit pe teren victoria favoriților.

Wrexham, a treia cea mai veche echipă de fotbal din lume, înființată în 1864, este tot mai populară în întreaga lume, după ce în 2020 a fost preluată de Reynolds și McElhenney. Și reușește să obțină și rezultate.

În vara lui 2023 a promovat în League Two, după o pauză de 15 ani. Azi, echipa galeză a bifat a doua promovare la rând.

VIDEO. Fanii lui Wrexham au sărbătorit pe teren promovarea

>

Wrexham s-a impus azi de o manieră categorică, 6-0 cu Forest Green. Din League Two, primele 3 promovează direct. Iar cu două meciuri rămase de jucat, Wrexham e pe locul 2, cu 82 de puncte. Și are un avans de 8 puncte față de locul 4, fiind promovată matematic.

La finalul meciului de azi, fanii au început sărbătoarea. Arena de Racecourse Ground (12.600 de locuri) a fost plină, iar după fluierul de final, toți fanii au invadat terenul și au început petrecerea.

Rob McElhenney și Ryan Reynolds în 2023 // foto: Guliver/gettyimages

„Nu am cuvinte” a fost mesajul lui Rob McElhenney.

În acest sezon, echipa antrenată de Phil Parkinson a strâns 24 de victorii, 10 egaluri și 10 înfrângeri, având un golaveraj 84-51.

23 de Cupe ale Țării Galilora câștigat Wrexham, fiind cea mai titrată echipă din competiție

Înainte de anii 2000, formația din Wrexham a evoluat în opt ediții de Cupa Cupelor. Cea mai bună performanță a galezilor a fost în sezonul 1975-'76, când au fost eliminați în "sferturile" competiției de Anderlecht, echipă ce avea să câștige trofeul în acel an.

La ultima participare, în sezonul 1995/'96, AFC Wrexham a fost eliminată de Petrolul Ploiești, în primul tur al competiției. Meciul tur s-a terminat cu o remiză "albă", iar "Lupii galbeni" s-au impus cu 1-0 pe vechiul stadion "Ilie Oană".

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.