Tenis

Presa din Ucraina, nemiloasă după ce România a revenit de la 0-2: „Un fiasco!” » Ce a spus Elina Svitolina după înfrângere

+14 Foto
Elina Svitolina // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  duminică, 14 aprilie 2024

Presa din Ucraina a analizat înfrângerea din Billie Jean King Cup contra României, de la 0-2 după prima zi. Iar Elina Svitolina (29 de ani, 18 WTA) a încercat să găsească explicații pentru înfrângere.

  • Turneul final are loc în Sevilla, între 12 și 17 noiembrie. Participă 12 echipe, care vor fi împărțite în 4 grupe. Câștigătoarele grupelor merg în semifinale. Sunt calificate: ROMÂNIA, Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA, Japonia și Germania.

Condusă după prima zi, 0-2, România a revenit incredibil în fața Ucrainei. A câștigat cele trei meciuri decisive de sâmbătă şi e calificată în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup. După meci, delegația României a petrecut chiar pe teren.

Presa din Ucraina, dură după înfrângerea cu România

„Fiasco! Surorile Kichenok au pierdut în fața Anei Bogdan și a lui Jaqueline Cristian. Ucraina nu a reușit să ajungă în finala mondială a Cupei Billie Jean King”, au scris jurnaliștii de la sport.ua.

>

Care au continuat: „Pe 13 aprilie, echipa de tenis feminin a Ucrainei a încheiat duelul pentru calificarea în finala Cupei Billie Jean King împotriva echipei României. Al treilea meci din ziua a doua, disputat pe terenul din complexul Omni Amelia Island Resort din Florida (SUA), a fost jucat de Lyudmyla și Nadiia Kichenok. Au jucat împotriva echipei Ana Bogdan / Jaqueline Cristian, iar întâlnirea s-a încheiat cu victoria duoului românesc, în două seturi”.

Ce a spus Elina Svitolina după înfrângerea cu România din Billie Jean King Cup

La finalul duelului, Elina Svitolina a publicat pe Instagram un mesaj: „Am luptat, am dat totul în fiecare meci. Și am fost foarte, foarte aproape de a câștiga. Din păcate, norocul nu a fost de partea noastră. Data viitoare vom fi mai bune și mai puternice. Dar sunt mândră de echipa noastră”.

România, revenire spectaculoasă

România a început greu duelul cu Ucraina. Iar după prima zi era condusă, 0-2. În primele meciuri, Elina Svitolina a trecut de Jaqueline Cristian, scor 6-3, 7-5, iar Lesia Tsurenko a învins-o pe Ana Bogdan, 3-6, 6-2, 6-0.

Dar în a doua zi, „tricolorele” au revenit incredibil. Mai întâi, Ana Bogdan a trecut de Elina Svitolina, scor 6-4, 4-6, 6-3, iar Jaqueline Cristian e egalat scorul la general, după 2-6, 6-4, 6-4 cu Lesia Tsurenko. În meciul decisiv, de dublu, perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian a trecut, cu scorul de 6-2, 7-6, de perechea Lyudmyla Kichenok / Nadiia Kichenok.

Începând cu 1995, de când s-a introdus sistemul „cel mai bun din 5 meciuri” , e pentru a noua oară când o echipă a revenit de la 0-2 și a reușit calificarea.

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.