Liga 1

Concluzii din stadion și analiza om cu om » Marele câștig dincolo de Coman, jucătorul la alt nivel și vedeta depășită

+36 Foto
GSP a analizat prestațiile performerilor și restanților din meciul CFR Cluj - FCSB

Articol de Remus Dinu  —  luni, 15 aprilie 2024

CFR CLUJ - FCSB 0-1. Cine a impresionat și cine a rămas restant în derby-ul orgoliilor din Gruia, încheiat cu o victorie sinonimă cu titlul pentru roș-albaștri. Gazeta a analizat, de la stadion, prestațiile celor două rivale. Care sunt concluziile?

Notele de la CFR Cluj

Răzvan Sava (6) » N-avea cum să oprească racheta sol-aer trimisă de Coman, după ce în prealabil fusese salvat de transversală. Fără vreo pată notabilă în dreptul lui, ba chiar a avut două intervenții necesare în a doua parte.

Cr. Manea (6) » Nu-i ușor când îl ai adversar direct pe Florinel Coman, dar și-a păstrat calmul și l-a înfruntat cu fermitate pe „șeptarul” de la FCSB.

M. Ilie (5) » A avut adversari de calibru în față, mai trebuie să se călească în bătălii de genul acesta pentru a le putea face față cu brio pe viitor.

Boben (5) » A comis faultul ce a precedat unicul gol al partidei. Punctul nevralgic astăzi în defensiva clujeană.

Abeid (5) » Prezență de spirit în fața lui Tavi Popescu, un duel încheiat în termeni de egalitate. „Roșul” luat în prelungiri îi scade însă calificativul.

Muhar (6) » În nota echipei. Și-a asumat inițiativa în câteva rânduri, dar așteptările în ceea ce-l privește sunt mult mai mari.

Keita (6) » N-a ieșit prea mult în evidență, n-a putut tranșa în favoarea Clujului lupta crâncenă de la jumătatea terenului.

Avounou (5) » Neconcludent, realizări puține, multă precipitare.

C. Deac (5) » Parcă mai mult decât oricând, i s-au simțit anii din buletin, în fața unor adversari cu două, trei viteze în plus.Sic transit gloria mundi.

Bîrligea (5) » Mult prea departe de ce a arătat în Giulești, a avut o șansă zdravănă să egaleze la unu pe final de primă repriză, dar a finalizat dezamăgitor.

Otele (5) » Ar fi trebuit să fie pericolul numărul unu, însă a provocat prea puține daune fundașilor adverși.

Au mai jucat:

Kresic (6) » Defensiva s-a mai stabilizat o idee din momentul în care i-a luat locul lui Ilie.

El Kaddouri (5) » Orice, numai armă secretă, nu! Invizibil, ca-n majoritatea ocaziilor în care antrenorii apelează la el ca la o soluție salvatoare.

Peter Michael (-) » A evoluat prea puțin.

Mogoș (-) » A evoluat prea puțin

Antrenor: Francisc Dican (5)

+36 Foto
Ștefan Târnovanu a făcut fericit un copil de mingi de la Cluj-Napoca / foto: Cristi Preda - GSP

Notele de la FCSB

Târnovanu (6) » Ceva nesincronizări pe final de primă repriză, dar nimic serios, care să pună în pericol avantajul de pe tabelă. Și-a făcut datoria în finalul de meci în care FCSB a fost dominată. Continuă cursa spre avionul de Germania!

V. Crețu (6) » Mult mai sigur ca-n precedentele apariții, și-a închis bine flancul.

Ngezana (6) » Dă roade simbioza cu Chiricheș, pare că FCSB și-a sudat un cuplu combativ de fundași centrali.

Chiricheș (7) » Alt nivel! Câteva intervenții de mare clasă în fața lui Bîrligea și senzația de lider autentic în defensivă. De remarcat că FCSB n-a mai primit gol de când “veteranul” a revenit în iarbă.

Radunovic (6) » Poate nu la fel de util pe fază ofensivă, dar în apărare nu a dat semne de slăbiciune. Constant, merită cu prisosință medalia pentru toți anii în care a dus greul în defensiva roș-albaștrilor.

Lixandru (7) » Dacă am exclude jucătorii decisivi din față, ar putea fi catalogat câștigul sezonului.

Ad. Șut (7) » Ce capodoperă era să reușească în prima repriză, dar transversala i s-a împotrivit. Din ce în ce ce mai solid, din ce în ce mai dominant în zona lui de teren.

Olaru (6) » N-a fost neapărat meciul lui, dar rolul pe care-l are în angrenajul echipei e incontestabil! Perfecționist, ar fi vrut mult mai mult, a gesticulat, s-a lamentat când nu reușea să-și pună în practică ideile.

Tavi Popescu (6) » A încercat câteva combinații elegante, elitiste cu Coman. Disponibilitate mare la efort, dar realizări, ioc!

Miculescu (6) » Titularizat în centrul atacului, s-a zbătut mult să rupă barajele stoperilor clujeni, însă în zadar. A avut o semiocazie în minutul 30, s-a ales doar cu un corner.

Florinel Coman (8) » High-quality, cel puțin pentru nivelul din Superligă! I-a căpiat pe fundașii Clujului încă din primele minute, apoi și-a desăvârșit forma din ultima vreme cu o execuție de colecție din lovitură liberă.

Au mai jucat:

Alhassan (-) » A evoluat prea puțin

Dawa (-) » A evoluat prea puțin.

Radaslavescu (-) » A evoluat prea puțin.

Antwi (-) » A evoluat prea puțin.

Antrenor: Elias Charalambous (8)

Arbitru: Sebastian Colţescu (8). Asistenți: Valentin Avram (8), Andrei Constantinescu (8). » De calibru european prestația brigăzii lui Colțescu! “Centralul” a ținut meciul în frâu, a judecat cerebral câteva faze complicate și a luat deciziile necesare în finalul tensionat de meci.

VIDEO Imagini cu sărbătoarea roș-albastră de la finalul partidei

>

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.