Campionate

Liverpool, ÎN GENUNCHI! Primul eșec pe Anfield în acest campionat, iar titlul devine o misiune imposibilă

Liverpool a pierdut acasă cu Crystal Palace // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 14 aprilie 2024

Lovitură extrem de dură pentru Liverpool în cursa pentru titlul din Premier League. Trupa lui Jurgen Klopp a fost învinsă acasă, 0-1 cu Crystal Palace, prima înfrângere pe Anfield în acest sezon de campionat.

Depășită de Manchester City după victoria „cetățenilor” de sâmbătă, 5-1 cu Luton Town, Liverpool era obligată să câștige astăzi, contra lui Crystal Palace, mai ales că pierduse puncte și etapa trecută, la 2-2 cu Manchester United, iar joi fusese umilită acasă de Atalanta, 0-3 în sferturile Europa League.

Nu a fost să fie pentru Klopp și elevii lui. Londonezii au deschis scorul devreme, în minutul 14, prin Eberechi Eze. Scăpat din marcaj, englezul a finalizat din careul advers, după o acțiune frumoasă dezvoltată în banda stângă.

De atunci, Liverpool a avut peste 80 de minute, cu tot cu prelungiri, să întoarcă soarta partidei.

Nu s-a întâmplat, „cormoranii” nici măcar nu au egalat, ba chiar au fost la un pas să primească golul 2 în minutul 18, doar că Robertson a respins de pe linia porții balonul trimis de Mateta!

Liverpool, ÎN GENUNCHI! Primul eșec pe Anfield în acest campionat

De atunci, un festival de ratări. În minutul 27, Wataru Endo a lovit transversala. Două minute mai târziu, Dean Henderson a scos senzațional execuția columbianului Luis Diaz.

În partea a doua, același scenariu, dar „vulturii” s-au apărat eroic.

Ocazie mare în minutul 55, când Darwin Nunez l-a luat la țintă pe Henderson din numai 6 metri!

Altă șansă uriașă a fost irosită de gazde în minutul 72. Szoboszlai a pasat în fața porții, portarul era bătut, dar șutul lui Jota a fost respins în corner de Clyne, chiar fostul jucător al „cormoranilor”.

La două minute distanță, Palace a răspuns, a avut o ocazie colosală. Mateta a șutat din careul mic, de la nici 3 metri, Alisson a avut un reflex uluitor, ca la handbal, și a respins peste poartă!

Fabuloasa desfășurare a continuat la faza următoare, contraatac Liverpool. Singur cu portarul advers, Curtis Jones, de la 12 metri, a șutat pe lângă poartă!

Minutul 90+1, altă șansă uluitoare. În careul mic, Salah a fost blocat de fundașul stânga Tyrick Mitchell!

Învinsă de Crystal Palace, Liverpool a căzut pe 3! Adio titlu?

Liverpool a alergat după egalare, l-a și trimis pe Alisson în careul advers la ultima fază, dar nu a fost să fie.

4,91a fost xG-ul combinat (2,97 Liverpool, 1,94 Palace). La ce ocazii au fost, un randament bun ar fi însemnat să vedem măcar 5 goluri, dar s-a înscris doar o dată!

Liverpool rămâne pe 3, la două puncte sub Manchester City și posibil 3 sub Arsenal, dacă „tunarii” o înving astăzi pe Aston Villa!

Citește mai multe știri din Premier League:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.