Campionate

Care e situația lui Evan Ndicka, fotbalistul prăbușit pe gazon în Udinese - AS Roma

+12 Foto
Evan Ndicka, transportat către Ambulanță

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 15 aprilie 2024

Evan Ndicka (24 de ani), fundașul celor de la AS Roma, s-a prăbușit pe gazon în minutul 70 al deplasării de la Udinese, din runda cu numărul 32 de Serie A. El a fost transportat la spital, conștient, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit considerabil.

A fost șocul sfârșitului de săptămână în Europa. În minutul 70 al meciului Udinese - Roma, fundașul oaspeților, Evan Ndicka a dus mâna în zona pieptului și s-a prăbușit pe gazon. „Centralul” Luca Pairetto a reacționat prompt și a făcut semne disperate către medici.

Gazzetta dello Sport a aflat că a fost vorba despre o problemă cardiacă

În urma intervenției acestora, Ndicka a fost stabilizat și urcat pe targă, iar o salvare l-a transportat ulterior la o clinică. Conștient! Din informațiile obținute de cotidianul italian Gazzetta dello Sport, a fost vorba despre o problemă cardiacă, dar nu s-a pus problema utilizării unui defibrilator.

La spital, fundașul ivorian a început să se simtă tot mai bine, iar la un moment dat a și postat o fotografie-mesaj, pentru a-i liniști pe suporteri.

Mesajul lui Evan Ndicka pentru suporterii Romei

Echipa l-a vizitat pe Evan Ndicka la spital, duminică seară

Clubul a anunțat totodată pe Instagram: „Echipa l-a vizitat pe Ndicka la spital. Evan se simte mai bine și e binedispus. El va rămâne în spital pentru observații suplimentare”.

După ieșirea pe targă a lui Ndicka, antrenorul romanilor, Danielle de Rossi, a discutat cu oficialii meciului. Le-a transmis că elevii lui nu pot continua meciul în aceste condiții și că vor să își știe coechipierul în afara oricărui pericol.

Partida a fost abandonată și va fi reluată la o dată ce urmează a fi stabilită

Adversarii de la Udinese au fost de acord cu întreruperea definitivă a partidei, care va fi reluată la o dată ulterioară. Evan Ndicka tocmai revenise la AS Roma după o pauză de două meciuri.

Fusese suspendat pentru cumul de cartonașe atât în Serie A, cât și în Europa League. Fundașul ivorian a sosit în vara lui 2023, de la Eintracht Frankfurt. Este un produs al academiei lui Auxerre. Cotat la 24 de milioane de euro pe Transfermarkt, a bifat 6 apariții în prima reprezentativă a Coastei de Fildeș.

VIDEO. Vlad Chiricheș, din nou în prim-plan! Așa arată „ritualul” fundașului de la FCSB: efort după 90 de minute crâncene + poze și autografe cu copiii

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.