Baschet

Cum arată play-off-ul și play-in-ul din NBA » Cap de serie surprinzător în Conferința de Vest

Shai Gilgeous-Alexander (numărul 2) a purtat-o pe Oklahoma spre primul loc în Vest / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  Monday, 15 April 2024

Duminică seară s-au jucat ultimele meciuri din sezonul regulat de NBA. Oklahoma City Thunder a obținut primul loc în Conferința de Vest. Boston a încheiat cu cel mai bun bilanț, prima în Est.

Boston și-a menajat vedetele în ultima zi a sezonului regulat, dar a obținut o victorie confortabilă în fața lui Washington Wizards, scor 132-122. La rampă a ieșit Payton Pritchard, autor a 38 de puncte. Celtics a încheiat cu cel mai bun bilanț și este favorita bookmakerilor la câștigarea trofeului.

Un avantaj important îl reprezintă concurența slabă din Est. Pe locul 2 s-a clasat New York Knicks, o revelație a actualei stagiuni. Milwaukee Bucks, principala rivală pe hârtie, arată rău. Este inconstantă, inclusiv starul Giannis Antetokounmpo plângându-se de anumite aspecte.

Clasamentul final în Conferința de Est:

FOTO: Facebook @NBA

Cum arată play-off-ul în Conferința de Est:

  • Sfertul 1: Boston - locul 8 din play-in
  • Sfertul 2: Cleveland - Orlando
  • Sfertul 3: Milwaukee - Indiana
  • Sfertul 4: New York - locul 7 din play-in
  • Împerecherea din semifinale: Sfertul 1 vs Sfertul 2 și Sfertul 3 vs Sfertul 4

Play-off-ul începe pe 20 aprilie. Până atunci se vor juca meciurile din play-in, după un sistem inedit. Ocupantele locurilor 7 (Philadelphia) și Miami 8 (Miami) vor juca un meci, în singură manșă. Învingătoarea va ocupa poziția a 7-a din tabloul play-off-ului.

Pierzătoarea nu este scoasă total din calcule. Va juca mai departe cu învingătoarea duelului dintre locurile 9 (Chicago) și Atlanta (10). Cine bate va obține ultima poziție din play-off.

Clasamentul final în Conferința de Vest

FOTO: Facebook @NBA

În Vest avem un cap de serie surprinzător. Oklahoma City Thunder, condusă de Shai Gilgeous-Alexander, canadianul cotat cu a 3-a șansă în lupta pentru trofeul de MVP, după Nikola Jokic și Luka Doncic, le-a luat fața lui Denver și Minnesota.

  • Sfertul 1: Oklahoma - locul 8 din play-in
  • Sfertul 2: LA Clippers - Dallas
  • Sfertul 3: Minnesota - Phoenix
  • Sfertul 4: Denver - locul 7 în play-in
  • Împerecherea din semifinale: Sfertul 1 vs Sfertul 2 și Sfertul 3 vs Sfertul 4

În Vest, turneul play-in se anunță mai spectaculos. Pentru poziția 7 din play-off se luptă New Orleans și LA Lakers, echipa lui LeBron James. Cine pierde mai are o șansă. Va juca meciul decisiv împotriva învingătoarei dintre Sacramento și Golden State.

VIDEO. Cele mai tari acțiuni din noaptea decisivă a sezonului regulat de NBA

Citește și alte știri din sportul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.