Liga 1

De asta l-a cauționat Ovidiu Hațegan pe Homawoo! Ce a scris arbitrul în raportul de joc, despre faultul din Dinamo - Poli Iași

+50 Foto
Luca Mihai, accidentat grav în Dinamo - Poli Iași

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 15 aprilie 2024

În raportul de joc, arbitrul Ovidiu Hațegan (43 de ani) a explicat de ce i-a acordat doar cartonaș galben lui Josue Homawoo (26) în Dinamo - Poli Iași 1-0.

Minutul 29 din Dinamo - Poli Iași, meci câștigat în cele din urmă de „câini”, 1-0, grație golului înscris de Ahmed Bani în prelungirile părții secunde.

Aruncare de la margine pentru moldoveni, duel aerian pentru balon între Josue Homawoo și Luca Mihai. Fundașul dinamovist a intervenit târziu și l-a izbit violent cu capul în ceafă pe adversar, care a rămas întins pe gazon.

+50 Foto
Jucătorii cheamă disperați medicii Foto: Ionuț Iordache (gsp.ro)

Medicii au intervenit de urgență, i-au pus guler cervical și mască de oxigen lui Mihai, pe care l-au transportat la spital cu ambulanța. Diagnosticul pus de medici „la cald”? Multiple fracturi craniene de gradul 1 în zona urechii, timpan spart, stare de amnezie și somnolență profundă.

Ce a scris Ovidiu Hațegan în raportul de joc, după ce i-a arătat doar „galben” lui Josue Homawoo în Dinamo - Poli Iași

În ciuda gravității ciocnirii dintre cei 2, arbitrul Ovidiu Hațegan a scos doar cartonașul galben din buzunar, decizie cu care majoritatea oamenilor de fotbal nu au fost de acord.

Raportul de joc explică raționamentul lui Hațegan. „Centralul” a considerat că a fost vorba despre o intervenție imprudentă a lui Homawoo și nu a considerat că imprudența trebuie pedepsită cu eliminare.

Jucătorul cu numărul 28 de la echipa gazdă atacă imprudent. Decizie, cartonaș galben”, a scris Hațegan în raport, după cum a prezentat Fanatik.

Cornel Șfaițer, președintele Politehnicii Iași, a reacționat pentru sursa citată: „Da... în condițiile în care Luca și sângera... Dacă ar trebui să-i fie rușine? Da, da! Cum? Cu o asemenea prestație, da!”.

Mihai Bordeianu: „E la spital, cum să spui că a fost o imprudență?!”

Seara trecută, Cornel Șfaițer fusese mai tăios: „Nu mă așteptam la așa ceva de la Ovidiu «Hoțegan». A dus meciul într-o direcție!”.

Duminică seara, după meci, Mihai Bordeianu, mijlocaș al Politehnicii, îl dăduse de gol pe Hațegan: „Luca e la spital. Cum poți spune că a fost o imprudență? Eu cred că nu au fost puse lucrurile corect în balanță, iar la sfârșit avem de suferit noi, jucătorii, familiile noastre”.

Credeți-mă că este prima dată când am vrut să plec de la stadion la pauză. La pauză am fost acolo, am coborât la vestiar și am dat de arbitri. Am purtat o mică discuție, dar nu prea mult. I-am lăsat, mergeau la cabină. Mi-au spus să fiu calm.

Am spus că este inadmisibil ce s-a întâmplat în prima repriză, că trebuie să ne trezim cu toții și să ducem jocul cu bine la sfârșit.

- Cornel Șfaițer, președinte Poli Iași

>

Mai multe știri despre Dinamo - Poli Iași:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.