Liga 1

Ovidiu Hațegan își recunoaște greșeala! Reacție pentru GSP după Dinamo - Poli Iași: „Îmi pare foarte rău de cele întâmplate”

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  luni, 15 aprilie 2024

Într-o scurtă convorbire telefonică avută luni seara cu directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Hațegan i-a mărturisit lui Ioanițoaia că regretă profund decizia de a nu-l fi eliminat pe Homawoo în meciul Dinamo - Poli Iași (1-0).

Arbitrul a avut o reacție în premieră după incidentul violent din meciul de pe „Arcul de Triumf”, petrecut în minutul 29.

Homawoo, fundașul lui Dinamo, l-a izbit violent cu capul în ceafă pe Luca Mihai, iar jucătorul de la Iași a rămas întins pe gazon.

Hațegan i-a acordat doar cartonaș galben dinamovistului, dar acum își recunoaște greșeala.

Ovidiu Hațegan își recunoaște greșeala din Dinamo - Poli Iași

„Din păcate, n-am perceput pe moment gravitatea impactului. Am văzut doar doi jucători lovindu-se cap în cap, iar impresia mea a fost că dinamovistul a vrut să joace mingea. Când am revăzut faza, mi-am dat seama că am greșit, trebuia să folosesc cartonașul roșu. Îmi pare foarte rău de cele întâmplate și îi doresc jucătorului de la Poli Iași însănătoșire grabnică”, a spus Hațegan pentru GSP.ro.

Arbitrul arădean a refuzat să comenteze pe larg incidentul, menționând că nu poate intra în amănunte fără aprobarea lui Kyros Vassaras, președintele CCA.

Referitor la accidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul și îi dorim o recuperare cât mai ușoară și rapidă.

Având în vedere consecințele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranța jucătorului și sancțiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaș roșu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis.

Mesajul nostru și instrucțiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranța jucătorilor pe terenul de joc și de a-i elimina pe cei care, prin acțiunile lor, pun în pericol sănătatea și integritatea adversarilor.

Acordarea unui cartonaș roșu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne așteptăm și de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acțiunilor lor atunci când atacă un adversar.

- Kyros Vassras

VIDEO. Silviu Lung Jr., după accidentarea suferită de Luca Mihai: „Nu am văzut așa o intrare în fața mea!”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.