Jocurile Olimpice

All star pentru Jocurile Olimpice! SUA vine cu toate vedetele din NBA la Paris: Lebron James și Curry deschid lista

Lebron James și Steph Curry // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  Tuesday, 16 April 2024

Apar primele nume pe care echipa de baschet a Statelor Unite le va avea la Jocurile Olimpice. Vedetele LeBron James și Steph Curry deschid lista.

După umilința de la Campionatul Mondial de Baschet masculin, pe care l-a terminat pe locul 4, SUA pregătește revanșa la Paris. Iar starurile din NBA vor să pună mâna pe medalia de aur.

Vedetele din NBA merg la Jocurile Olimpice de la Paris

Planul a fost pus în aplicare încă din septembrie, când mai multe staruri au declarat că vor să vină la Jocurile Olimpice. Iar acum apar primele nume care vor fi convocate.

Steve Kerr, cel care va conduce echipa de baschet la Paris, a stabilit deja pe cine se va baza. Iar potrivit ESPN se știu de 11 din cei 12 baschetbaliști convocați.

Lista e deschisă de LeBron James, vedeta de la LA Lakers, considerat unul dintre cei mai buni din istorie. Urmat de Steph Curry, omul cheie de la Warrios, și Kevin Durant.

Echipa e completată de nume care impresionează meci de meci în NBA: Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Jrue Holiday, Bam Adebayo și Anthony Davis. Astfel, se știu 11 din cei 12 baschetbaliști în care americanii își spun speranțele la Paris.

SUA, un nou „Dream Team”

Astfel, pentru Jocurile Olimpice de la Paris SUA ar urma să-și facă un nou „Dream Team”, la fel ca în 1992. Atunci, în echipă erau nume ca Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Patrick Ewing, Scottie Pippen, Karl Malone sau Johm Stockton.

În plus, se va repeta scenariul din 2008. Atunci, echipa supranumită „Redeem Team” spăla rușinea de la Jocurile Olimpice 2004, când SUA a terminat pe 3, și câștiga aurul. Din acea echipă făceau parte nume precum LeBron James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Jason Kidd sau Chris Paul.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.