Campionate

Ghinioane în lanț! A ratat un penalty și apoi și-a rupt coastele

Ante Budimir s-a împiedicat la 11 metri de 1-1 în meciul cu Valencia / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 16 aprilie 2024

Ante Budimir (32 de ani), atacantul Osasunei, a ratat caraghios lovitura de la 11 metri avută de gazde în prelungirile meciului cu Valencia (0-1). La final internaționalul croat, care a jucat la Crotone cu Adrian Stoian, a fost dus la spital, unde a aflat că suferise o contuzie toracică forte și fractura a trei coaste, la ultima fază a partidei!

Are același număr de goluri ca Jude Bellingham și doar Artem Dovbyk îl depășește în topul marcatorilor din LaLiga. Îl putea ajunge și pe ucraineanul de la Girona, dacă aseară n-ar fi irosit o situație imensă în partida contra Valenciei (0-1). Ante Budimir și-a asumat responsabilitatea de a executa lovitura de pedeapsă primită de Osasuna și confirmată de VAR.

La al 13-lea penalty s-a întrerupt seria!

Era minutul 90+7 când internaționalul croat nu l-a putut învinge pe Giorgi Mamardashvili, care a prins mingea fără probleme după ce atacantul gazdelor și-a dat cu stângu-n dreptu' de la punctul cu var. „A fost probabil cel mai ciudat bătut 11 metri din ultimii ani!", a titrat Marca.

Budimir avea 12 penaltyuri consecutive transformate și nu mai greșise o lovitură din noiembrie 2015! Acum s-a împiedicat pur și simplu în clipa în care a vrut să schimbe colțul, goalkeeperul georgian ghicindu-i intenția. A fost primul 11 metri ratat de Ante în LaLiga.

Este neobișnuit ca un jucător de nivelul lui Budimir să facă o astfel de greșeală, mai ales la penalty. Pentru că este un jucător foarte precis. Am fost norocoși că Giorgi a reușit să îl facă să greșească
Rubén Baraja, antrenor Valencia

„S-a blocat la 11 metri. Ciudat pentru el!”

„Budimir este și el om", au comentat colegii croatului după meci, încercând să-l consoleze pentru faza care a făcut înconjurul lumii.

„Mi-a cerut iertare de trei ori, însă nu am ce să iert. Nimeni nu a greșit, Ante doar că s-a blocat, e un lucru straniu pentru el. Probabil că și din cauza oboselii", l-a cauționat Jagoba Arrasate, tehnicianul Osasunei, pe fostul coleg al lui Adrian Stoian la Crotone, din sezonul 2018-2019.

Extremă stângă română a bifat doar 100 de minute în a doua parte a aceleiași stagiuni, în meciurile cu Dunărea Călărași și FC Voluntari.

A fost externat și se recuperează acasă!

Seara s-a terminat însă și mai rău pentru atacantul de 32 de ani. La ultima fază ofensivă a gazdelor, Budimir s-a ciocnit cu Mamardashvili și s-a accidentat serios. A trebuit ca după meciul de la Pamplona să meargă la spital, acuzând dureri toracice.

Medicii l-au anunțat că, dincolo de contuzia puternică din zona toracică, Ante și-a rupt trei coaste! După ce i s-au administrat analgezice, Budimir a fost lăsat să plece acasă. Va sta pe margine câteva săptămâni și nu se va mai putea bate pentru titlul de golgheter

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.