Liga Campionilor

O fostă câștigătoare a Ligii Campionilor, out trei ani din Europa! Cum poate scăpa de efectuarea suspendării

FC Porto a intrat sub atenta urmărire financiară a UEFA / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 16 aprilie 2024

FC Porto, care are în vitrină două trofee ale C1, e în mare pericol să nu participe în cupele continentale până în 2027, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar în perioada octombrie 2023 - ianuarie 2024. Totuși, sancțiunea se poate suspenda de către UEFA, dacă clubul lusitan va plăti o amendă de două milioane de euro.

O dublă câștigătoare de Cupa Campionilor Europeni / Liga Campionilor este amenințată cu excluderea din cupele continentale pentru o perioadă de trei ani. Presa portugheză a scris că decizia a fost deja luată de UEFA, însă anunțul oficial nu va veni decât miercurea viitoare, după alegerile pentru desemnarea noului președinte al lui FC Porto.

Motivul acestei sancțiuni e legat de încălcarea regulilor de fair-play financiar, petrecută timp de trei luni, între octombrie 2023 și ianuarie 2024. Forul de la Nyon nu a dorit să influențeze rezultatele scrutinului electoral prin măsura luată împotriva „Dragonilor".

FC Porto rămâne sub supraveghere până în 2027!

Vestea rea are totuși și o parte bună. Lui FC Porto i se oferă posibilitatea de a i se bloca suspendarea dacă va plăti o amendă de două milioane de euro, cu mențiunea că UEFA va continua să monitorizeze îndeaproape activitatea financiară a clubului.

Asta înseamnă că pentru un interval de timp de trei ani, gruparea alb-albastră trebuie să respecte strict toate normele fair-play-ului financiar, altfel, dacă vor fi descoperite alte nereguli până în 2027, clubul riscă o excludere pe o perioadă și mai lungă. Iar atunci nu va mai putea fi evitată prin achitarea unei amenzi!

„Dragonii" au 7 trofee internaționale în palmares

FC Porto a cucerit în istoria sa șapte trofee: două CCE/Ligi (1986–'87, 2003–'04), două Cupe UEFA (2002–'03, 2010–'11), o Supercupă a Europei (1987) și 2 Cupe Intercontinentale (1987, 2004). Pe plan intern, FC Porto are 77 de trofee câștigate, între care 34 de titluri de campioană, 19 Cupe, o Cupă a Ligii și 23 de Supercupe.

La ultima sa participare, echipa lui Sergio Conceicao a ajuns până în „optimile" Ligii Campionilor, unde a fost eliminată la mare luptă de Arsenal, în urma loviturilor de departajare (2-4, după 1-1 scorul la general).

VIDEO Match Preview Barcelona - PSG » Returul „sferturilor” din Liga Campionilor

>

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.