Liga Campionilor

Istvan Kovacs, în prim-plan în Champions League: 3 cartonașe roșii împotriva Barcelonei și penalty pentru PSG!

+12 Foto
Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  Tuesday, 16 April 2024

Seară plină pentru arbitrul Istvan Kovacs (39 de ani) în Barcelona - PSG 1-4, returul sferturilor Champions League: a eliminat 3 oameni ai gazdelor și a acordat un penalty pentru parizieni! Decizile românului au cântărit decisiv în desfășurarea partidei.

Barcelona a început mai bine returul cu PSG din sferturile Champions League și a deschis scorul în minutul 12 prin Raphinha, cel care fusese coșmarul parizienilor și în meciul tur.

Echilibrul, cel puțin numeric, s-a rupt în minutul 29, când arbitrul român Istvan Kovacs le-a eliminat un jucător gazdelor.

Istvan Kovacs, în prim-plan: a lăsat-o pe Barcelona în 10 cu PSG

Servit de Nuno Mendes, Bradley Barcola a ajuns la balon înaintea stoperului Ronald Araujo, a prelungit mingea în careul advers și ar fi fost în poziție periculoasă de finalizare. Chiar înainte să intre în careu, Barcola a fost lovit cu brațul de Araujo, în zona feței.

Aflat în alergare, Barcola s-a prăbușit pe gazon. Istvan Kovacs nu a stat pe gânduri, lovitură liberă pentru PSG și eliminare a lui Araujo, considerat a fi în poziție de ultim apărător!

După aproximativ două minute în care faza a fost analizată în camera VAR, decizia lui Istvan Kovacs a fost confirmată, iar Araujo a părăsit terenul. Culmea, chiar el îi pusese pe oaspeți pe contraatac, greșind o pasă!

Eliminarea l-a forțat pe Xavi să mute. În minutul 34, antrenorul blaugrana l-a scos pe Lamine Yamal pentru a introduce al doilea stoper, pe Inigo Martinez.

Reacțiile după eliminarea lui Ronald Araujo

Este foarte clar roșu! Araujo a comis o greșeală gravă, cu un avantaj de două goluri în această dublă nu poți face așa ceva”, a comentat pe Twitter MisterChip, un celebru statistician spaniol.

Pavel Fernandez, expertul MARCA în arbitraj, a fost de altă părere: „Dacă Kovacs fluieră faultul, atunci trebuie să-l elimine, era ultimul om. Întrebarea este, a fost fault? Uruguayanul doar a pus mâna pe umărul adversarului, este ăsta un motiv pentru care să-l doboare? În opinia mea, nu”.

Totuși, contactul dintre Araujo și Barcola nu se petrece doar la nivelul umărului. Fotbalistul lui PSG este lovit în față.

Neal Gardner, un fan celebru al Barcelonei, urmărit de peste 100.000 de oameni pe Twitter, s-a întrebat „de ce ar face așa ceva Araujo? Foarte stupid, trebuia să riște să-l lase 1 la 1 cu portarul. Acum suntem cu om în minus pentru 60 de minute, iar el este suspendat în caz că mergem în semifinale”.

Istvan Kovacs l-a eliminat și pe Xavi Hernandez

Și Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a fost eliminat! S-a întâmplat în minutul 56, după ce antrenorul blaugrana a cedat nervos, lovind cu piciorul un panou de la marginea careului, iritat de un fault fluierat de arbitrul român pentru PSG.

Xavi s-a enervat și a lovit cu piciorul un panou, chiar sub privirea arbitrului de rezervă, românul Horațiu Feșnic

Istvan Kovacs le-a dat penalty celor de la PSG!

A treia decizie importantă luată de Istvan Kovacs: în minutul 59, românul a acordat penalty pentru PSG după un duel între Dembele și Joao Cancelo. Decizie corectă la prima vedere: Cancelo, în alunecare, îl lovește pe adversar peste picioare.

Duelul dintre Joao Cancelo și Dembele

Al treilea cartonaș roșu acordat de Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a mai scos o dată cartonașul roșu din buzunar. I l-a arătat lui Jose de la Fuente, antrenorul de portari al Barcelonei, care a protestat zgomotos după ce Kovacs nu a acordat penalty Barcelonei la o fază în care Ilkay Gundogan a căzut în careul advers.

Gundogan a căzut dintre Vitinha și Marquinhos, dar reluările nu au relevat un contact clar, care să impună acordarea de penalty.

Tot despre Barcelona - PSG:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.