Liga Campionilor

Gestul acuzator pe care l-a făcut Araujo după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs. Sud-americanii au lămurit ce înseamnă

+12 Foto
Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 17 aprilie 2024

Fundașul Ronald Araujo (25 de ani) a fost eliminat de arbitrul român Istvan Kovacs (39) în timpul meciului dintre Barcelona și PSG, scor 1-4, rezultat în urma căruia parizienii s-au calificat în semifinalele Champions League. În timp ce părăsea terenul, uruguayanul a făcut un gest prin care a acuzat, practic, că arbitrii au furat-o pe Barça!

În avantaj după manșa tur, 3-2, Barcelona a început foarte bine și returul cu PSG, reușind să deschidă scorul prin Raphinha. Totul s-a năruit pentru catalani începând din minutul 29, când românul Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo pentru ceea ce a considerat a fi un fault în postura de ultim apărător.

Araujo nu a fost de acord cu decizia lui Kovacs, a protestat și a așteptat câteva minute pe teren, în speranța că arbitrii din camera VAR îl vor chema pe Kovacs la marginea terenului, să revadă faza și eventual să-și schimbe decizia.

Gestul acuzator pe care l-a făcut Ronald Araujo după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs

Nu s-a întâmplat, cartonașul roșu a fost confirmat și de nemții din camera VAR, așa că Istvan i-a făcut semn lui Araujo să părăsească suprafața de joc.

În timp ce ieșea de pe teren, Araujo a făcut un gest acuzator cu mâna. Sud-americanii au lămurit pe rețelele de socializare ce a vrut să spună fotbalistul Barcelonei: „Este gestul sud-american pentru hoție”.

Practic, uruguayanul s-a considerat furat de hotărârea luată de Istvan Kovacs, deși acesta a avut toate argumentele pentru eliminare: faultul a fost clar și a fost comis în postură de ultim apărător, cu Barcola într-o situație iminentă de gol.

Xavi, nervos. Gundogan l-a arătat cu degetul pe Araujo

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a spus după meci că „suntem nervoși, supărați, simțim că eliminarea lui Araujo a schimbat totul. Cartonașul roșu a fost excesiv, nu este în regulă pentru fotbal să joci atât de mult timp în 10 oameni”.

În schimb, mijlocașul Ilkay Gundogan i-a reproșat indirect lui Araujo acea intervenție: „În astfel de momente esențiale trebuie să te asiguri că intri la minge. Nu știu dacă o atinge sau nu, dar prefer să primesc un gol sau să las adversarul 1 la 1 cu portarul. Dă-i portarului o șansă să apere, sau chiar lasă-i să marcheze. Să rămâi cu un om în minus atât de devreme ucide jocul”.

Mai multe știri despre Barcelona - PSG:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.