Liga 1

Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  miercuri, 17 aprilie 2024

Dănuț Lupu (57 de ani) a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” cum au fost cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor de la Rahova. Și a precizat că cei care sunt condamnați n-au cum să fie reabilitați în penitenciar.

Fostul mijlocaș a declarat că în acest moment sunt încarcerați „foarte mulți care nu știu să scrie, nu știu să citească”. Și „nu-i ajută nimeni și nu face nimic pentru ei. Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”.

Dănuț Lupu: „Nu face nimeni nimic pentru deținuți”

Lupu a dezvăluit că „aveam doi care aveau ceas la mână și îi întrebam cât e ceasul. Îmi spuneau: «Nenea Lupu, nu te supăra pe mine, nu știu cât arată, uită-te, tu!». Dar el avea ceas la mână”.

>

În România sunt și foarte mulți oameni necăjiți, amărâți, dar sunt și mulți care nu știu să citească, să scrie. Nu-i ajută nimeni cu nimic... Înainte, în penitenciar mai făceau niște cursuri de lăcătuș, de mecanic, de sudor. Făceau niște cursuri. În momentul ăsta nu face nimeni nimic pentru deținuți. Nimic, nimic!”, a spus fostul fotbalist

La biserică se ducea doar cine voia. Să mă scuze și părintele, dar eu până în februarie n-am auzit să ne cheme la biserică. Am fost de două ori. Cu toate că biserica era ortodoxă, eu catolic, dar nu contează, tot biserică e

Dănuț Lupu

„Am fost monitor sportiv și jucam tenis cu piciorul”

Lupu a spus că a participat la toate cursurile de acolo, iar că unul din ele a fost despre Dragobete: „Să învățăm ce înseamnă Dragobetele. Interesant... Mulți nici nu știu să citească, dar îi duce la cursuri. Le scriam noi sau alții”.

„Eu am fost la toate cursurile, n-am ratat niciunul. Câștigai zile. Am mai fost și monitor sportiv. Am câștigat două săptămâni în cele șase luni. Ce făceam? Jucam tenis cu piciorul cu băieții. De la două la cinci noi jucam tenis”, a mai spus acesta.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.