Liga 1

Veste uriașă pentru Dinamo și UTA Arad! Suporterii revin pe stadion

+25 Foto
Suporterii lui Dinamo și UTA Arad revin pe stadion

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 17 aprilie 2024

Dinamo și UTA Arad au primit miercuri o veste de impact din partea Comisiei de Disciplină din cadrul FRF. După ce au primit câte 4 etape de suspendare, ca urmare a bătăii suporterilor de pe gazon de la meciul direct de pe 8 martie, această sancțiune a fost suspendată, iar suporterii celor două formații vor avea acces la partidele rămase din acest play-out.

Deși recursul inițial a fost respins, cele două echipe s-au adresat din nou Comisiei de Disciplină și Etică pentru suspendarea sancțiunii în cazul incidentelor de la meciul cu UTA Arad. Pedeapsa de 4 etape a fost suspendată, iar suporterii celor două echipe vor avea acces pe stadion la ultimele două meciuri de pe teren propriu din play-out.

Dinamo și UTA vor avea suporteri în tribune la ultimele meciuri din play-out

Cum a fost posibil? Ei bine, regulamentul prevede că după executarea a jumătate din pedeapsă (două meciuri în acest caz), cluburile sancționate se pot adresa Comisiei de Disciplină și Etică pentru a cere suspendarea parțială a sancțiunii, în cazul în care bifează două condiții.

În primul rând, era necesar ca echipele în cauză să nu fi primit o altă astfel de sancțiune în ultimul an, condiție bifată de Dinamo și UTA.

În al doilea rând, era nevoie ca organul disciplinar să considere că scopul sancțiunii a fost îndeplinit și fără executarea sancțiunii integrale. Practic, Comisia a considerat că ultrașii și-au învățat lecția după ce au fost interziși la două meciuri ale favoriților.

SC Dinamo 1948 SA - Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de SC Dinamo 1948 SA și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.

- decizie a Comisiei de Disciplină din cadrul FRF

AFC UTA Arad - Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 - În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.

- decizie a Comisiei de Disciplină din cadrul FRF

+25 Foto
Scenele de război de la Dinamo - UTA

Dinamo și UTA au jucat două etape doar cu copii în tribune. „Câinii” au fost încurajați de puști la meciurile cu Petrolul și Poli Iași, în timp ce UTA a bifat această suspendare cu Botoșani și Hermannstadt.

Așadar, partidele lui Dinamo cu Voluntari și UTA Arad, ultimele de pe teren propriu din play-out, se vor juca cu spectatori. De cealaltă parte, trupa lui Mircea Rednic va beneficia de suportul fanilor la partidele cu Oțelul Galați și FCU Craiova.

VIDEO. Incidente grave provocate de ultrași înainte de startul meciului Dinamo - UTA Arad

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.