Liga Campionilor

Lovitură financiară devastatoare pentru Barcelona. Câți bani a pierdut după eliminarea din „sferturile” Ligii!

Lacrimi, dezamăgire și mulți bani pierduți de Barcelona / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 17 aprilie 2024

Din cauza eșecului (1-4) în returul cu PSG și ratării semifinalelor, Barcelona nu s-a mai calificat la Mondialul Cluburilor din 2025, care i-ar fi garantat 50 de milioane de euro doar pentru prezență! Pe lângă această daună, catalanii pierd 12,5 milioane, bonus de semifinale, banii din market pool și biletele la jocul din penultimul act.

Barcelona a părăsit Liga Campionilor înaintea semifinalelor și riscă să rămână fără niciun trofeu în acest sezon, în condițiile în care are un deficit de opt puncte față de Real Madrid, cu care se va întâlni duminică seară în El Clasico. Dincolo de contraperformanța sportivă, clubul blaugrana a pierdut, după 4-6 la general cu PSG, și o mare sumă de bani, mai ales c-are în continuare o gaură mare financiară de acoperit.

Trupa lui Xavi a ratat calificarea la Campionatul Mondial al Cluburilor 2025 (în noua formulă cu 32 de participante) și, odată cu ea, bonusul de intrare de 50 de milioane de euro, care merge la rivala Atletico Madrid, în ciuda înfrângerii de la Dortmund (2-4 cu Borussia) și expulzării din Champions League.

Barcelona a pierdut 36 de milioane, bonusuri de la UEFA, după eliminarea din Liga Campionilor

Și nu este totul. La pagubele provocate de catastrofa de aseară, de pe Montjuic, se adaugă și banii pe care i-ar fi putut încasa din primele oferite de UEFA. Este vorba despre 12,5 milioane, acordate fiecărei semifinaliste, 15,5 milioane, pe care avea șanse să-i câștige dacă trecea de Dortmund, și încă 8 milioane de euro.

Și dacă ar fi luat titlul continental (4,5 milioane pentru o victorie în finala de pe Wembley, de pe 1 iunie, plus 3,5 milioane de euro, recompensa pentru participarea la Supercupa Europei). Total 36 de milioane de euro!

Barcelona a pierdut și 6 milioane din market pool

Mai există două surse care ar fi sporit capitalul financiar al acestui sezon din Liga Campionilor. Pentru fiecare meci jucat în plus pe Montjuic (semifinala ratată cu Dortmund) ar mai fi încasat 6 milioane de euro, aceeași sumă intrând în conturile grupării catalane pentru o partidă jucată cu casa închisă pe arena Montjuic (care are doar 55.926 de locuri).

Cea cu PSG a fost prima cu toate biletele vândute în acest sezon! Trăgând linie la toate aceste surse de venituri accesibile Barcelonei, ajungem la aproape 100 de milioane (98 mai exact).

118milioane de euro a încasat Barcelona în sezonul 2018-'19, în care a fost eliminată în semifinale de Liverpool. În stagiunea succesivă, în pandemie, a câștigat 100 de milioane, fiind scoasă din cursă în „sferturi" de Bayern

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.