Liga Campionilor

Eliminat de Real Madrid, „ancora” lui Guardiola aruncă săgeți: „Am văzut o singură echipă pe teren!”

+23 Foto
Rodri, la balon // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 18 aprilie 2024

Rodri (27 de ani), mijlocașul lui Manchester City, a văzut „o singură echipă pe teren” contra lui Real Madrid. A fost 1-1 în cele 120 de minute de joc, apoi madrilenii s-au impus la loviturile de departajare, 4-3, și s-au calificat în semifinalele Champions League.

Manchester City nu a pierdut tur-retur cu Real Madrid, dar s-a văzut eliminată din competiția pe care anul trecut a câștigat-o în premieră.

În tur, pe „Santiago Bernabeu”, scorul a fost 3-3. Miercuri seara, la returul de pe Etihad, 1-1, goluri Rodrygo, respectiv Kevin De Bruyne.

Seria lui Rodri de meciuri fără înfrângere rămâne în picioare, din moment ce la finalul timpului regulamentar formațiile erau la egalitate. Sunt acum 67 de meciuri la rând în care mijlocașul spaniol nu pierde.

Integralist la Manchester City, Rodri și-a felicitat adversara, dar a și strecutat o înțepătură în discursul avut la finalul meciului.

Rodri, după Manchester City - Real Madrid: „Am văzut o singură echipă pe teren”

„Nu sunt multe de spus. Felicitări Realului, felicitări colegilor mei pentru efortul depus. Am dat totul, nu avem nimic de regretat. Ăsta este fotbalul, este o competiție dificil de câștigat. Suntem foarte frustrați, dar uneori este dificil de explicat. Trebuie să digerăm rezultatul, iar de mâine să stăm cu capul sus, avem două competiții de câștigat.

Să fiu sincer, astăzi am văzut o singură echipă. S-au apărat, au știut cum să sufere. Știm cât de puternică este Real Madrid, dar în opinia mea ar fi trebuit să ne calificăm, raportându-ne la ocaziile avute. Dar este o competiție complicată, iar ei știu foarte bine cum să joace”, a opinat Rodri.

„Închizătorul” lui Guardiola a fost extrem de implicat în returul cu Real Madrid. A avut 171 de atingeri de balon, 142 de pase precise, 108 dintre ele în jumătatea Realului.

De altfel, City a dominat posesia (64%) și a expediat 34 de șuturi spre poarta adversă, 11 dintre acestea cadrate.

Eliminat din Champions League, Rodri se concentrează acum pe Cupa Angliei. Sâmbătă, Manchester City și Chelsea se vor înfrunta în semifinalele competiției, pe Wembley.

„Trebuie să rămânem pozitivi, să o învingem pe Chelsea și să ne calificăm în finală”, a fost mesajul lui Rodri.

Mai multe știri despre Manchester City - Real Madrid:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.