Liga Campionilor

Revanșa lui Joshua Kimmich după golul din duelul cu Arsenal: „Sper să jucăm o finală germană pe Wembley!”

Joshua Kimmich a punctat decisiv în poarta lui David Raya / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Thursday, 18 April 2024

Joshua Kimmich (29 de ani), fundașul dreapta al lui Bayern, s-a folosit de prilejul oferit de reușita decisivă de pe Allianz Arena, în returul „sferturilor” Ligii Campionilor cu Arsenal (1-0, în tur 2-2), pentru a le da o palmă criticilor: „Am marcat de două ori într-o dublă semifinală, dar nu ne-am calificat. E cel mai important gol al carierei”.

Nu mai înscrisese de un an fără două zile în Liga Campionilor, de la un inutil 1-1 cu Manchester City în returul „sferturilor" competiției jucat tot pe Allianz Arena. Bayern nu a putut să răstoarne un 0-3 din prima manșă, însă acum a făcut pasul spre penultimul act. Și datorită lui Joshua Kimmich.

Retras de Thomas Tuchel pe flancul drept al apărării bavarezilor, el nu a rămas dator față de cei care l-au contestat în ultima vreme și și-a luat astfel o revanșă: „Cândva am marcat două goluri în faza semifinalelor, dar n-am mers mai departe. A fost în această seară probabil cel mai important gol din cariera mea!". Referirea internaționalului neamț era la "dubla" cu Real Madrid, de-acum 6 ani, pierdută 3-4 la general de Bayern.

Tuchel l-a retras după apariția lui Pavlovic

„Desigur că golul meu a fost foarte, foarte mare. A trebuit să ascult multe cuvinte în ultimul an și am primit foarte, foarte puțin sprijin. În cele din urmă, acest lucru dovedește încă o dată că merită întotdeauna efortul depus. În consecință, sunt foarte mândru că meciul a decurs cum am dorit. Mă simt foarte fericit pentru gol și că am ajuns în semifinale.

Puțini au fost pro-Kimmich, însă sper că acum i-am convins și pe cei contra!", a mărturisit Joshua, căruia nu i-a picat bine în vară, când Tuchel l-a retras de pe poziția lui de 6 în flancul drept. O mutare și puțin obligată a antrenorului, operată și din cauza crizei de fundași dreapta a munchenezilor, dar și a titularizării pe poziția sa a puștiului Aleksandar Pavlovici (19 ani).

84de selecții și 6 goluri are Joshua Kimmich în naționala Germaniei, pentru care a debutat cu Joachim Low, pe 29 mai 2016

Khedira: „Este foarte important la Bayern"

Printre cei care i-au luat apărarea și l-au lăudat pe Kimmich a fost un fost internațional german, Sami Khedira: „Fotbalul e întotdeauna corect. El a suferit în acest sezon, după ce s-a scris ar trebui să se mute în altă țară, că nu avem nevoie de el, că nu poate face nimic. Joshua i-a contrazis pe experți! Este un jucător foarte bun, care uneori o ia razna, dar este foarte important. Va arăta asta din nou și la Euro 2024".

Și directorul Jan-Christian Dreesen s-a bucurat pentru el: „Este grozav. Cred că e primul gol cu capul pentru el în patru ani. Părea foarte fericit în vestiar". Contractul cu Bayern îi expiră în iunie 2025, iar laudele primite nu înseamnă automat o prelungire. Sunt destule cluburi care îl vor", avertizează Bild.

383de meciuri are Joshua Kimmich pentru Bayern, în care a reușit 42 de goluri și 103 assisturi. Cota sa de piață este de 60 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.de

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.