Campionate

Cât mai costă un laser folosit de un portar împotriva unui adversar. Sancțiune uriașă dictată!

Nahuel Guzman va sta 11 etape pe tușă / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 19 aprilie 2024

Nahuel Guzman (38 de ani), portarul lui Tigres UANL, l-a șicanat cu o lanternă cu laser pe goalkeeperul advers de la Monterrey, Esteban Andrada. Aflat în tribună din cauza unei accidentări, argentinianul a fost judecat de Comisia de Disciplină a federației mexicane și a primit nu mai puțin de 11 meciuri suspendare plus o amendă!

Incident neverosimil întâmplat în campionatul profesionist din Mexic. La meciul din ultima etapă din Clausura, Monterrey - Tigres UANL 3-3, un jucător al oaspeților s-a transformat în ultras și a vrut să-l enerveze pe un adversar înaintea fluierului de start, dar și în timpul partidei.

Nahuel Guzman, portarul accidentat al lui Tigres aflat în tribună, l-a „țintit" cu o lanternă cu fascicul verde de laser pe omologul său din celelalte buturi. Esteban Andrada n-a putut scăpa de raza enervantă, primind trei goluri de la Brunetta (două) și Gorriarán.

Scuzele agresorului n-au fost acceptate

Episodul neobișnuit, fiind comis de un fotbalist activ și a bifat 555 de meciuri în carieră, a fost pe larg mediatizat pe rețelele de socializare și astfel s-au sesizat oficialii Ligii MX și ai federației mexicane.

>

Deși argentinianul Nahuel și-a prezentat scuzelor portarului, impactul pe care l-a avut filmulețul printre fani și nu numai a făcut ca pretențiile de iertare emise de Guzman să nu fie luat în considerare.

Într-un comunicat emis joi, Comisia de Disciplină a precizat că „îl sancționează pe Nahuel Ignacio Guzmán Palomeque, de la Club Tigres, cu o suspendare pentru 11 meciuri, plus o amendă economică și un număr de ore de muncă în folosul comunității".

Nahuel Gomez îi pune laserul verde în ochi portarului advers

Forul respectiv ce a luat decizia a mai precizat că aceste pedepse ar trebui să "marcheze un pas decisiv înainte în stoparea acestui mod de agresiune vizuală în fotbalul mexican".

Și victima lui Nahuel a fost sancționată!

La rândul său, și Tigres a luat act de această suspendare și a protestat față de reacția avută de victimă. Federația mexicană l-a amendat și pe Esteban Andrada, pentru o postare pe rețelele de socializare în care l-a agresat pe Guzmán folosind insulte homofobe!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.