Europa League

Ironii pe rețelele de socializare, după eliminarea echipelor engleze din Europa » Contul oficial al Serie A și Mats Hummels au lansat atacuri directe

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 19 aprilie 2024

Fanii echipelor britanice ironizează de mult timp nivelul celorlalte 4 campionate de top din Europa, considerându-le mai slabe decât Premier League. Cu toate acestea, Aston Villa a rămas singura echipă din Premier League angrenată în competițiile europene intercluburi, în timp ce Serie A și Bundesliga oferă câte 3 echipe, fiecare, în semifinalele competițiilor europene.

Mats Hummels a dat startul răspunsurilor acide pe X, fosta platformă Twitter. Contul oficial Serie A împreună cu Atalanta au lansat și ele un mesaj către „cormorani".

Ironii după eliminarea echipelor engleze din cupele europene

„Câteodată trebuie să știi mai mult despre Italia decât că are mâncare bună". Acesta a fost mesajul postării care a apărut simultan pe pagina oficială de Instagram Serie A și pe pagina Atalantei.

Mesajul a fost însoțit de o poză ce îl are în prim-plan pe coșmarul celor de la Liverpool, Gianluca Scamacca, marcator de 2 ori în poarta „cormoranilor", în victoria Atalantei cu 3-0 din tur.

Liverpool a învins în returul de la Bergamo, dar unicul gol al partidei înscris de Mohamed Salah în minutul 9 nu a fost suficient pentru a califica echipa lui Jurgen Klopp.

Această ironie a stârnit amuzament în secțiunea de comentarii, iar atitudinea a fost apreciată de utilizatorii italieni ai aplicației. Această „împunsătură" a fost postată după ce aceeași pagină a anunțat că în urma campaniilor Atalantei și a Romei în Europa League, Italia va da 5 echipe în Champions League datorită creșterii coeficientului UEFA.

Mats Hummels: „Recoltă bună săptămâna aceasta, colegii mei fermieri"

Postarea virală de câteva cuvinte a lui Mats Hummels face referire la sintagma pe care fanii fotbalului englez o folosesc referitor la Bundesliga: „Farmer's league"- Ligă de fermieri.

Această expresie atacă nivelul fotbalului german, cei care o folosesc sugerând că Bundesliga este o ligă mult mai slab decât Premier League și lipsită de jucători buni și profesionalism.

Postarea amuzantă a fundașului neamț vine în contextul în care 4 echipe din Anglia au pierdut calificarea în „careul de ași" al competițiilor europene, iar 3 echipe din Germania au reușit să ajungă în semifinalele competițiilor europene.

Articol de Tudor Belivacă

VIDEO. De ce a lipsit FRF de la ședința UEFA, unde au fost invitate 11 federații din zona balcanică

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.