Liga 1

Note de la 4 la 8 în derby-ul FCSB - Rapid » Cine s-a remarcat și cine a dat greș: „Și-a complicat iar existența în raport cu Becali”

+35 Foto
GSP a analizat prestațiile performerilor și restanților derby-ului FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 21 aprilie 2024

FCSB - RAPID 2-2. Analiza om cu om a actorilor din derby-ul bucureștean. Cine a impresionat și cine a lăsat de dorit în confruntarea orgoliilor de pe Arena Națională. GSP.ro a asistat la derby și prezintă principalele concluzii.

Notele de la FCSB

Târnovanu (5) » A încasat pe colțul portarului primul gol al Rapidului, intervenind târziu la șutul lui Krasniqi. Un gol ce putea fi evitat.

V. Crețu (6) » , a ieșit cu fruntea sus dintr-un nou derby, fără greșeli majore în dreptul său. Sigur pe el, nu s-a complicat, așteaptă medalia pentru a-și face apusul carierei și mai frumos.

Chiricheș (5) » Dincolo de accidentarea care-l scoate iar din circuit, a fost depășit în minutele de asediu ale Rapidului din prima repriză. Nota cinci, cu indulgență.

Ngezana (6) » Util, cu o adaptabilitate sesizabilă, s-a sincronizat bine cu Dawa după ce camerunezul a intrat în locul lui Chirciheș. Sud-africanul e punct fix, indiferent de numele celui cu care face cuplu.

Radunovic (6) » N-a avut viață ușoară la șarjele giuleștenilor din prima parte, s-a scos cu assist-ul oferit lui Băluță în repriza a doua. Muntenegreanul a crescut progresiv, pe măsură ce meciul înainta.

Lixandru (5) » Nu s-a apropiat de versiunea pe care o afișase la precedentele apariții. Mai multe erori, mai multe inexactități.

Șut (5) » Modest în prima repriză, aproape decuplat, dar s-a reinventat odată cu coechipierii după pauză.

Olaru (8) » Reacție și finalizare de fotbalist la faza golului, prezență de spirit și senzația că, de data aceasta, el e cel care a tras echipa după el, nu Coman. Foarte implicat inclusiv pe fază defensivă.

Oct. Popescu (6) » Are meritul de a fi stat la originea primului gol, pătrunderea sa i-a derutat puțin pe rapidiști, care nici nu l-au blocat pe Tavi, nici nu l-au scanat pe Olaru. Tot el l-a angajat pe Olaru la faza din care a rezultat golul egalizator.

Miculescu (4) » Realizări minuscule, plus o ratare inexplicabilă pe final de primă repriză, când a ratat incredibil șansa de a egala la doi. Nepuntincios, și-a complicat iar existența în raport cu Becali, iar patronul nu l-a menajat după meci.

Fl. Coman (6) » A pierdut majoritatea duelurilor directe cu Braun, care i-a făcut „zile fripte” tot meciul! Mult mai neinspirat decât de obicei, n-a venit cu acel plus de magie cu care se remarcase la Cluj.

Au mai jucat:

Dawa (6) » A primit misiunea deloc facilă de a-l înlocui pe Chiricheș, după accidentarea „veteranului”. Și-a făcut treaba cu brio, dar, ce-i drept, nici nu a prins pe teren momentele critice din primul sfert de oră, când replica Rapidului a năucit-o pe FCSB.

Alexandru Băluță (7) » A revitalizat instant ofensiva, a produs în doar câteva minute pericol cât nu reușise Miculescu timp de o repriză. La locul potrivit la golul egalizator, a fost cel mai energic jucător din partea a doua.

Baba Alhassan (-) » Introdus în minutul 77, a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Radaslavescu (-) » Introdus în minutul 77, a jucat prea puțin pentru a fi notat.

Antrenor: Elias Charalambous (6)

+35 Foto
Cele mai spectaculoase imagini de la FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Notele din tabăra Rapidului

Aioani (6) » Nu are pe conștiință golurile, în rest a fost alert, a avut activate toate simțurile.

Braun (7) » Nu-i ușor să-i ții piept lui Florinel Coman, iar Braun a făcut-o remarcabil timp de un meci întreg! „Lateralul” Rapidului s-a furișat în mintea lui Coman, i-a ghicit toate intențiile și a reușit inclusiv două tackling-uri de mare clasă. Ar fi primit un calificativ mai mare, dar are o doză de vină la golul de 2-2.

Săpunaru (5) » S-a hrănit din ostilitatea venită din mai toate colțurile stadionului. Are câteva boacăne mari sezonul acesta, n-a fost cazul de vreo eroare majoră aseară. Totuși, Băluță a înscris de lângă el la 2-2.

P. Iacob (5) » Și-a ieșit din ritmul pe care-l avea la începutul acestui an. Când el și Săpunaru suferă, se clatină întreaga echipă. A părut vulnerabil în unele momente, mai ales după ce s-a ales cu un cartonaș galben în minutul 37

Borza (6) » Încearcă să-și reintre în mână, doar că perioada nu-i tocmai una fastă pentru defensivă și pentru întreaga echipă a Rapidului. Cum marea bătălie s-a dat pe celălalt flanc, nu-i foarte concludent ce am văzut la Borza aseară.

Hromada (5) » A sfârșit meciul pe targă, în durere. Oricum, nu fusese nici pe departe seara lui.

Oaidă (5) » Destul de ezitant la reîntâlnirea cu foștii colegi, s-a ales încă din minutul 20 cu un cartonaș galben.

Hasani (6) » S-a ridicat la nivelul colegilor din ofensivă, dar are motive de năduf: arbitrul Bîrsan i-a anulat incorect golul de 3-1.

Krasniqi (7) » Golul lui a stopat avântul FCSB-ului și a consemnat totodată revenirea la viață a „legiunii kosovare” de la Rapid. Cel mai bun meci din ultima perioadă, fără dubii.

Rrahmani (8) » Assist, viziune, plasament, finalizare. A fost din nou acel Albion de care fanii Rapidului s-au îndrăgostit. De departe atacantul #1 în România.

Petrila (6) » A avut ceva chef de fotbal, chiar a irosit o ocazie bună a rapidiștilor pe final de primă repriză, plus assist-ul pentru Rrahmani. Totuși, nu se apropie nici acum de versiunea de dinainte de accidentare.

Au mai jucat:

Emmers (6) » Trimis la nevoie în luptă, după ce Hromada a părăsit terenul cu Ambulanța. A avut parte de 40 de minute complicate, însă nu a greșit, din contră, a venit cu un plus de luciditate de pe bancă.

Burmaz (5) » Unde-i acel atacant letal de la începutul anului? Sârbul are aproape două luni de când nu s-a mai întâlnit cu golul, nu-și mai găsește locul în teren și nici chimia cu coechipierii nu pare a fi una grozavă în acest moment.

Funsho Bamgboye (5) » Lobonț i-a acordat mai bine de 20 de minute nigerianului, doar că Rapidul își luase deja adio de la orice intenție ofensivă. Rareori s-a întâlnit cu mingea.

Antrenor: Bogdan Lobonț (6)

Arbitru: Marcel Bîrsan (4). Asistenți: George Florin Neacșu (4), Laszlo-Imre Bucsi (5) » Specialiștii în arbitraj susțin că Bîrsan și colegii săi au procedat greșit anulând golul lui Hasani, cel prin care Rapidul s-ar fi desprins la 3-1. George Neacșu e tușierul care a ridicat fanionul la faza respectivă.

VIDEO GSP a surprins atmosfera din stadion de la FCSB - Rapid: mii de blitz-uri s-au aprins după minutul 85

>

Citește și alte știri din Superligă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.